باطری لیفتراک ، لیفتراک های برقی مناسب برای استفاده در محیط های سر بسته مانند انبار ها می باشد. زیرا این لیفتراک ها نه تنها دود تولید نمی کنند بلکه صدای کمی دارند. به همین دلیل است که در محیط های سربسته مورد به جای لیفتراک های دیزلی یا گازی استفاده قرار می گیرد.
لیفتراک های برقی معمولا از موتور AC استفاده می کنند. این موتور از یک باطری لیفتراک اسیدس-سربی برای تامین انرژی خود استفاده می کند. لیفتراک های برقی در شرایط و محیط های به خصوصی کارایی دارند. برای مثال در محیط هایی که نباید هیچ گونه آلودگی و احتراقی در محیط ایجاد شود و همینطور در محیط های کوچک قدرت مانور خوبی از خود نشان می دهند. در مجموع باید گفت که لیفتراک های برقی برای محیط های سربسته مانند کارخانجات، انبارها، سردخانه ها و … بسیار مناسب می باشند.
باطری لیفتراک
باطری لیفتراک ، از مهمترین ویژگی هایی که امروزه در صنعت مورد توجه قرار می گیرد، قابلیت شارژ مجدد در باتری ها و امکان دشارژ با جریان های بسیار بالا است که باتری های سربی-اسیدی لیفتراک مناسب برای تامین انرژی لیفتراک های برقی می باشد.
این باطری برای اولین بار توسط فیزیکدان فرانسوی یعنی گاستون در سال ۱۸۵۹ به عنوان اولین باطری با قابلیت شارژ مجدد روانه بازار شد. خوشبختانه امروزه این باطری ها به راحتی قابل دسترسی هستندو تقریبا حدود ۸۰% مصرف سرب دنیا صرف تولید باطری سربی-اسیدی می شود.
قیمت نسبتا پایین این نوع از باتری های لیفتراک در مقایسه با باطری های دیگر مقرون به صرفه تر می باشد. از دیگر ویژگی های آن ها قابلیت جریان دهی لحظه ای بالای آنها، این دسته از باطری های لیفتراک را به یکی از بهترین انتخاب ها تبدیل کرده است.
به طور کلی اختلاف ولتاژ ایجاد شده توسط یک سلول الکترودی مثبت منفی در باتری لیفتراک سربی-اسیدی متغیر بین ۲ الی ۲٫۱ ولت است. به همین دلیل ولتاژهای بالاتر از ۱۲ ولت توسط اتصال سری چندین باتری تشکیل می شوند. در تعیین ظرفیت باطری لیفتراک قطر صفحات مثبت و منفی نقش مهمی را ایفا می کنند. برای استفاده در باتری های معمول قطر صفحات حدود ۲ میلی متر می باشد ولی در باطری لیفتراک های برقی قطر این صفحات به ۶ میلی متر می رسد.
باطری لیفتراک از چه اجزایی تشکیل شده است؟
اجزای تشکیل دهنده باتری لیفتراک شامل سلول های باطری، میله ها و کابل های آن می شوند.
سلول های باتری : هر سلول از تعدادی صفحات سرب تشکیل شده است. این صفحات حاوی اسید سولفوریک می باشند. هر یک از این سلول ها به عنوان یک باتری منفرد و کوچک محسوب می شود.
میله های باتری : این میله های بزرگ از جنس سرب هستند و باعث اتصال سلول ها به یکدیگر می شوند. به این ترتیب یک مدار کامل ایجاد می کنند.
کابل های باطری: این کابل ها، ابعاد متفاوتی دارند.
کاربرد باتری لیفتراک
باطری لیفتراک علاوه بر تامین نیرو، به عنوان یک وزنه عمل می کند و باعث تعادل لیفتراک می شود.
انواع باطری لیفتراک
باتری های لیفتراک به چندین دسته تقسیم بندی می شوند.
۱- انواع باتری لیفتراک بر اساس تکنولوژی مورد استفاده در آنها
بر این اساس، باطری های لیفتراک را به دو گروه باتری های با تکنولوژی قدیمی (باتری سربی- اسیدی) و باطری های با تکنولوژی جدید (لیتیومی) تقسیم بندی می کنند. این باطری ها از نظر نوع، مشخصات، قیمت و نیاز شارژری با هم متفاوت می باشند.
– باتری های سربی- اسیدی :
این باتری ها علاوه بر تولید انرژی، شیر متعادل کننده لیفتراک را نیز تنظیم می نمایند. قسمت های مختلف این نوع باتری شامل یک هسته، کابل و محفظه می شود. در این محفظه یک مایع الکترولیتی (اسید سولفوریک و آب) وجود دارد.
نحوه عملکرد باتری سربی- اسیدی :
باطری های سربی – اسیدی از چندین لایه سرب اسفنجی و دی اکسید سرب تشکیل شده اند. این لایه ها به صورت متناوب قرار دارند. زمانی که مایع الکترولیتی باردار، با این لایه تماس پیدا می کند، تعادل الکترونی بین لایه ها از بین می رود. به این ترتیب، الکترون ها که دارای بار منفی هستند از لایه اسفنجی به لایه دی اکسید سرب (بار مثبت) حرکت می کنند. این کار برای جبران عدم تعادل بار ها صورت می گیرد. هنگامی که الکترون ها به دی اکسید سرب اضافه می شوند، آن را به سولفات سرب تبدیل می کنند. سولفات سرب می تواند انرژی الکتریکی تولید کند. سپس این انرژی از باطری به لیفتراک منتقل می شود. به این فرایند، تخلیه باتری می گویند. زمانی که تخلیه باطری صورت می گیرد و مایع الکترولیتی در اثر گرمای تولید شده تبخیر می شود، گازهای اکسیژن و هیدروژن ایجاد و از طریق سرپوش تهویه باطری خارج می شوند.
انواع باتری های سربی – اسیدی
باتری های سربی – اسیدی به دو نوع باتری سربی – اسیدی دیسکی و تیوبی تقسیم می شوند. این دو نوع باتری از نظر طراحی با هم متفاوت هستند. تمام باتری های سربی – اسیدی دارای قطب منفی به شکل دیسک صاف می باشند. قطب مثبت موجود در ساختار باتری های سربی – اسیدی دیسکی به شکل دیسک صاف است. این قطب از طریق چسباندن دی اکسید سرب فعال به یک تور سیمی ایجاد می شود. امکان شارژ سریع با این دیسک وجود ندارد. بنابراین، نیاز به شارژ هفتگی دارد. در ساختار باتری های سربی – اسیدی تیوبی، یک قاب با ستون های عمودی وجود دارد که به یک نوار فلزی وصل است. دیسک مثبت موجود در این باتری از ترکیب ستون ها، دی اکسید سرب، تیوب ها و نوار فلزی ایجاد شده است. این دیسک به سرعت شارژ می شود. در این مدل هم نیاز به شارژ هفتگی وجود دارد.
مشخصات باتری های سربی – اسیدی تیوبی
این باتری ها برای ۵-۴ سال عمر می کنند و در دماهای بالا عملکرد یکنواختی دارند. طراحی پیچیده، قیمت بالا و شارژ سریع از دیگر ویژگی های این نوع باتری می باشند. باتری های تیوبی، بسیار قابل اعتماد هستند و آب کمتری از دست می دهند.
مشخصات باطری های سربی- اسیدی دیسکی
باتری های دیسکی نسبت به نوع تیوبی عمر کوتاهتری دارند و حداکثر تا ۳ سال دوام می آورند. آب این باتری ها باید به صورت مستمر تامین شود. از دیگر ویژ گی های باتری های سربی- اسیدی دیسکی می توان به طراحی ساده، قیمت مناسب و سرعت شارژ پایین اشاره کرد. این باتری ها هم قابل اعتماد هستند اما فقط در دماهای مشخصی می توان از آنها استفاده کرد.
مزایا و معایب باطری سربی – اسیدی
باتری های سربی- اسیدی مزایای زیادی دارند. از جمله آنها می توان قیمت مناسب، وزن کم و عدم نیاز به شیر متعادل کننده را نام برد. تولید حرارت و گاز سمی از معایب این باتری ها به شمار می روند. ضمن اینکه خطر اسید و پوسیدگی کابل ها وجود دارد.
– باتری های با تکنولوژی جدید (لیتیومی)
این باتری ها که بسیار مورد توجه قرار گرفته اند، دارای یک آند، کاتد، جدا کننده، الکترولیت و ترمینال های منفی و مثبت می باشند.
نحوه کار باتری لیتیومی
لیتیوم در آند و کاتد نگهداری می شود. یون مثبت لیتیوم توسط مایع الکترولیتی از آند به کاتد منتقل شده و دوباره به جدا کننده باز می گردد. در اثر حرکت یون های لیتیوم، المنت های آزاد در آند تولید می شوند. جریان الکتریکی از سمت مثبت به قطب منفی منتقل می شود. جداکننده از جریان الکترون ها در باطری ممانعت می کند. زمان تخلیه باتری، یون های لیتیومی از طریق آند به کاتد انتقال پیدا می کنند. این امر باعث ایجاد یک جریان الکترونی می گردد. با اتصال باتری به شارژر، عکس این عمل رخ می دهد. در این حالت، یون های لیتیوم آزاد شده از کاتد به آند می روند و به این ترتیب باطری شارژ می شود.
مزایا و معایب باتری های لیتیومی
از مزایای این باتری ها می توان به عمر طولانی، ظرفیت بالای انرژی، شارژ سریع، عدم نیاز به تعمیر و نگهداری اشاره کرد. ضمن اینکه تخلیه اتوماتیک در این باتری بسیار پایین است. در باطری های لیتیومی، گاز هیدروژن و یا خطرات اسید وجود ندارد. به همین علت از امنیت بالایی برخوردار می باشند. باتری های لیتیومی با وجود مزایای زیاد، معایبی هم دارند. در این باتری ها نیاز به مدار وجود دارد تا حرارت آنها کم نشود. ممکن است در دماهای بالا آسیب ببینند. از دیگر معایب باتری های لیتیومی، قیمت بالا و نیاز به شیر متعادل کننده در محفظه باتری می باشند.
۲- دسته بندی انواع باتری لیفتراک بر اساس میزان ولتاژ
باتری های لیفتراک را بر اساس میزان ولتاژ به باطری های ۲۴ ، ۳۶، ۴۸، ۷۲، ۸۰ و ۹۶ (تی جی وی) ولت تقسیم می کنند.
باطری لیفتراک برقی
باطری لیفتراک برقی ، باطری های اسیدی-سربی لیفتراک ها دسته ای از باطری های صنعتی به حساب می آیند که برای کارهای سنگین درنظر گرفته می شوند. این باطری ها با نام کششی نیز شناخته می شوند و معمولا از سلول های اسیدی ۲ ولت با میزان جریان دهی و آمپر بالا ساخته می شوند.این باطری ها معمولا در ولتاژهای مختلف ۲۴ ولت، ۳۶ ولت، ۴۸ ولت، ۷۲ ولت، ۸۰ ولت، دوبل ۴۰ ولت و در آمپر ساعت های متفاوت از ۳۰۰ آمپر ساعت الی ۱۰۰۰ آمپر ساعت می باشند.
نکته اصلی در باطری های لیفتراک این است که همه مضربی از ۲ می باشند، یعنی یک باطری لیفتراک ۲۴ ولت شامل ۱۲ سلول ۲ ولتی می باشد.
باطری لیفتراک ها در شرکت دینولیفتراک با دو استاندارد BS و DIN می باشد و با در نظر گرفتن ولتاژ و آمپر با چینش سلول های دو ولتی در اندازه های مختلف جعبه ای متناسب با درخواست مشتری تحویل داده می شود. این باطری ها مناسب برای انواع لیفتراک، پالت تراک، استکر، ریچتراک و بالابرهای برقی می باشد.
یکی دیگر از ویژگی های مهم باطری های لیفتراک می توان به شارژ سریع، با بالاترین کیفیت و استاندارد جهانی است که با بیش تر ماشین آلات صنعتی سازگاری دارد.
باتری لیفتراک دست دوم
باطری های تعمیر شده، عملکرد پایین تری نسبت به باتری های نو دارند. بنابراین برای ساعت های کاری طولانی مناسب نیستند. این باتری ها نمی توانند یک شیفت کاری کامل را پشتیبانی کنند. به همین علت از باتری های دست دوم (بازسازی شده) لیفتراک برای عملیات با حجم و ساعت کاری کم استفاده می کنند. عملکرد پایین باطری های تعمیری باعث شده تا قیمت کمتری داشته باشند.
عمر باتری لیفتراک
عمر مفید باتری های لیفتراک به طور متوسط، ۱۵۰۰ سیکل کاری می باشد. بعد از اینکه شارژ دستگاه تمام شد، شارژ مجدد صورت می گیرد. با این کار، یک چرخه از عمر مفید باتری لیفتراک کاهش می یابد. باطری های لیفتراک برقی یا بنزینی در طول روز یکبار شارژ می شوند. عمر این باتری ها ۵ سال می باشد. با افزایش تعداد دفعات شارژ باتری، عمر آن کاهش می یابد. با مطالعه کاتالوگ محصولات می توانید متوجه عمر باتری شوید.
نکات مهم در زمان استفاده از باطری لیفتراک
در زمان استفاده از باتری لیفتراک بهتر است یکسری دستورالعمل ها رعایت شوند.
– عدم استفاده از باتری هایی که عمر مفید آنها گذشته
– خودداری از ایجاد اتصالات کوتاه و ایجاد جرقه
– عدم استفاده از انگشتر، زنجیر مچی، ساعت یا زنجیر فلزی در زمان کار با باتری
– پرهیز از تماس فلز با ترمینال ها
– استفاده از وسایل ایمنی (عایق) در هنگام کار بر روی باطری
– بررسی باطری ها به صورت هفتگی و اطمینان از سطح الکترولیت ( در هر سلول، مایع الکترولیت باید بالاتر از صفحات و جداکننده قرار گیرد.)
– اطمینان از سالم بودن همه اتصالات برقی (اتصالات روی باطری، بین سلول ها، انتهای کابل ها و سوکت ها)
– وجود عایق کابل باتری و اتصال پین سوکت ها به کابل های باطری
– عدم استفاده از کابل های شارژر خراب و فرسوده
– استفاده از پارچه کتان مرطوب برای تمیز کردن باتری
– توصیه می شود به دستورالعمل های درج شده روی محصول توجه نمایید.
نکات مهم در نگهداری باطری لیفتراک
برای شستشوی داخلی سلول از سولفات باریم استفاده شود. سطح شارژ سلولی را برابر نمایید. با کمک دستگاه فیوز- آنالایزر، تخلیه شش ساعته شارژ سلول را انجام دهید. برای پر کردن سلول از یک سیستم شارژ و یکسان سازی سطح بالا استفاده نمایید. سلول های معیوب و آسیب دیده را ترمیم یا جایگزین کنید. بازسازی کامل جعبه باتری را با کمک مواد پلیمری و ضد اسید انجام دهید. در صورت خرابی درب باتری آن را تعویض کنید. به وضعیت پیچ و رابط کامل بین باتری ها توجه نمایید و در صورت نیاز آنها را تعویض نمایید. برای بخار پز کردن و رنگ امیزی کامل جعبه ، رنگ مخصوص به کار ببرید.
شارژ باتری لیفتراک
در زمان شارژ باتری توجه کنید که میزان ولتاژ های ورودی و خروجی با هم برابر باشند. از آمپر همسان با باتری برای شارژ آن استفاده کنید. قبل از هر کاری، مطمئن شوید که کابل برق سالم است و از نظر ایمنی مشکلی ندارد. در صورت پوسیده یا فرسوده بودن کابل ها، از آن استفاده نکنید. در مواردی که نیاز به استفاده از آب باشد، باید آب های فاقد مواد معدنی را به کار ببرید. اگر املاحی در آب وجود داشته باشد، در داخل باتری رسوب می کنند. ۸ ساعت زمان برای شارژ باتری لازم است. زمانی که شارژ باتری شما به ۲۰% رسید، برای شارژ آن اقدام نمایید. توجه داشته باشید که عملیات شارژ باید در یک مکان با تهویه مناسب صورت گیرد. ضمن اینکه از شعله و حرارت باید دور باشد. باتری لیفتراک خود را با استفاده از جریان مستقیم برق (DC) شارژ کنید.
خرید باتری لیفتراک
در زمان خرید باتری لیفتراک به مشخصات فنی باتری لیفتراک ( برند، مدل، تناژ دستگاه و …) توجه کنید. با توجه به نوع دستگاه لیفتراک خود، باتری مناسب را انتخاب نمایید. ابعاد دقیق جعبه لیفتراک را اندازه بگیرید. ظرفیت باتری و آمپراژ آن را بررسی کنید. حداقل و حداکثر وزن باطری را مشخص نمایید. نوع اتصالات ماشین را بررسی و اعلام کنید. متراژ کابل باطری را در نظر بگیرید. بهتر است بلندتر باشد. علاوه بر موارد بالا، به قیمت باتری، کارایی، ایمنی، کارخانه سازنده و خدمات پشتیبانی محصول توجه نمایید.
تعویض باطری لیفتراک
باطری های لیفتراک ، مانند همه باطری های لیفتراک که قابل شارژ هستند دارای طول عمر بسیار بالایی است. طول عمر باطری لیفتراک برقی به شرایط نگهداری از آن هم وابسته است.
زمان تعویض باتری لیفتراک
یکی از سوالاتی که در مورد باتری لیفتراک وجود دارد، زمان تعویض آن است. بهترین فردی که می تواند به این سوال پاسخ دهد، اپراتور لیفتراک می باشد. ظرفیت باتری را با سرعت ۵ ساعته بعد از شارژ کامل می سنجند. اگر این ظرفیت کمتر از ۸۰% باشد، نیاز به تعویض باطری است. در صورتی که عمر باتری لیفتراک کمتر از ۳ سال باشد، بهتر است ۱-۲ سلول آسیب دیده آن را جایگزین کنید. اگر همچنان از باتری استفاده کنید، شدت و میزان خرابی ها افزایش می یابند.
اگر باطری لیفتراک شارژ به صورت محدود در خود نگه دارد برای رفع مشکل می توان موارد زیر را بررسی کرد:
- تعویض سلول های دچار نقص شده
- رفع قطع شدگی اتصالات بین سلول ها
- اطمینان از سالم بودن شارژر
- بازسازی باتری لیفتراک
- تامین باتری لیفتراک جدید
بازسازی ی احیاء باطری لیفتراک به وسیله دستگاه ها و تجهیزات پیشرفته انجام می شود که عمر باطری های اسیدی-سربی را افزایش می دهد. گاهی خرابی باطری ها به دلیل ایجاد لجن ناشی از فرآیند شارژ شدن است که طی چند سال روی سطوح الکترود می نشیند.
لجن گیری و احیا باطری لیفتراک به این صورت است که، توسط انجام عملیات شکافتن سلول ها و لجن گیری انجام می شود. سپس مجددا بسته شده و تزریق مواد شیمیایی مخصوص احیا ظرفیت باطری را به آن بازمی گردانند.
برای افزایش طول عمر باطری می توان حجم آن را تا سه چهارم کاهش داد. باید در نظر داشت که باطری های سولفاته شده و آن هایی که دچار ریختگی صفحات مثبت و منفی هستند، تحت هیچ شرایطی قابل تعمیر نیستند.
نگهداری باطری لیفتراک
نگهداری باطری لیفتراک ، یک عامل فراموش شده است. این باطری ها می توانند عمر طولانی مدتی داشته باشند، اگر کمی اطلاع و دانش از سرویس و نگهداری آن ها داشته باشید.
با داشتن اطلاع از طرز نگهداری باطری های لیفتراک می توان در زمینه کاهش هزینه ها نیز گام بلندی برداشت. با داشتن اطلاعات و دانش کافی در زمینه نگهداری باطری ها موارد زیر را تجربه خواهید کرد:
- کاهش هزینه ها
- افزایش طول عمر باطری لیفتراک
- ایمنی و عملکرد بیشتر
در بیش تر باطری های لیفتراک جدیدی که تولید می شود عمر مفیدی معادل ۱۵۰۰ سیکل کاری می باشد. هر سیکل کاری معادل با هر بار شارژ کردن باطری لیفتراک می باشد که در طول روز یکبار نیاز به این کار دارید که در سال حدود ۳۰۰ بار انجام می شود؛ پس یک باطری حدود پنج سال عمر مفید دارد. برای اطلاع از عمر باطری می توان به کاتالوگی که به همراه محصول ارائه می شود توجه نمود.
قیمت باتری لیفتراک
عوامل مختلفی مانند مشخصات باتری، اندازه محفظه، ولتاژ، برند، ابعاد، طول عمر باطری و … بر قیمت باتری لیفتراک تاثیرگذار هستند.
فروش باطری لیفتراک
فروش باتری لیفتراک
فروش باتری لیفتراک، با کیفیت و قیمت مناسبی صورت می گیرد. این مرکز ، انواع باتری لیفتراک را با برندهای معتبر به فروش می رساند. محصولاتی که در این مرکز به مشتریان عزیز ارائه می شوند، ضمانت نامه معتبر دارند. فروش باطری لیفتراک ، در شرکت دینو کاملا تضمین شده می باشد. همینطور باطری های موجود در شرکت ما مطابق با استاندارد های جهانی می باشد و از برترین برند های با کیفیت و معتبر در جهان سرچشمه می گیرد. برای اطلاع از قیمت فروش باطری لیفتراک با کارشناسان ما تماس بگیرید.
سوالات متداول
۱- باطری لیفتراک از چه اجزایی تشکیل شده است؟
اجزای تشکیل دهنده باتری لیفتراک شامل سلول های باطری، میله ها و کابل های آن می شوند.
۲- قیمت باتری لیفتراک چقدر است؟
عوامل مختلفی مانند مشخصات باتری، اندازه محفظه، ولتاژ، برند، ابعاد، طول عمر باطری و … بر قیمت باتری لیفتراک تاثیرگذار هستند.
۳- باتری های سربی – اسیدی چه مزایا و معایبی دارند؟
باتری های سربی- اسیدی مزایای زیادی دارند. از جمله آنها می توان قیمت مناسب، وزن کم و عدم نیاز به شیر متعادل کننده را نام برد. تولید حرارت و گاز سمی از معایب این باتری ها به شمار می روند. ضمن اینکه خطر اسید و پوسیدگی کابل ها وجود دارد.
۴- باتری لیفتراک چقدر عمر می کند؟
عمر مفید باتری های لیفتراک به طور متوسط، ۱۵۰۰ سیکل کاری می باشد. بعد از اینکه شارژ دستگاه تمام شد، شارژ مجدد صورت می گیرد. با این کار، یک چرخه از عمر مفید باتری لیفتراک کاهش می یابد.
۵- آیا می توانیم از باطری های لیفتراک دست دوم استفاده کنیم؟
این باتری ها نمی توانند یک شیفت کاری کامل را پشتیبانی کنند. به همین علت از باتری های دست دوم (بازسازی شده) لیفتراک برای عملیات با حجم و ساعت کاری کم استفاده می کنند.
2 دیدگاه برای “باطری لیفتراک”
سلام لیفتراک ما موقع استارت زدن مشکل داره. اشکال از باطری لیفتراک هست یا چیز دیگه؟
باید به نمایندگی بیارید تا باطری لیفتراک چک بشه.