تعمیر استاکر

امتیاز پست
5/5
تعمیر استاکر

استاکر یک ماشین بالابر متحرک و دستگاهی جهت حمل بار است که عمدتا در انبارها و کارخانه ها استفاده می شود. این دستگاه برای انتقال، حمل و تخلیه بار اجسام سنگین کاربرد دارد. استاکر بارها را کاملا ایمن و مرتب از کف و یا برعکس برداشته و در نقطه مورد نظر قرار می دهد. در صورتی که این وسیله آسیب ببیند و مشکلاتی برایش پیش آید، با تعمیر آن می توان از هزینه های اضافی جلوگیری نمود. در ادامه با همراه باشید تا با استاکر و تعمیر آن بیشتر آشنا شوید.

همچنین دینولیفتراک به عنوان مرکز فروش استاکر در خدمت شما دوستان عزیز است.

استاکر چیست؟

استاکر نوعی دیگر از تجهیزات انبارداری است که وظیفه ی حمل و نقل بار را بر عهده دارد. این بالابر کوچک از دو شاخک، چنگال بزرگ، بدنه اصلی، اهرم و جایگاه اپراتور تشکیل شده است. توسط اهرم های کنترل، شاخک های استاکر در زیر بارها و یا جعبه ها قرار می گیرند.
سپس اپراتور توسط این اهرم ها، بار را به سمت بالا حرکت می دهد. تمام مراحل بارگیری، حمل و نقل بار توسط استاکر با ایمنی زیاد و به آسانی انجام می شود. از این وسیله برای بالا و پایین بردن (حرکت عمودی) و جابجایی بار (به صورت افقی) استفاده می گردد.
استاکر در فضای سرپوشیده کاربرد دارد و برای مکان هایی که محدودیت فضا و آلایندگی دارند، مناسب می باشد. این ماشین در انواع مختلف تولید می شود و در انبارها و واحدهای صنعتی مختلف مانند سردخانه های میوه، کارگاه ها و … مورد استفاده قرار می گیرد.
یکی از مهمترین دلایل استفاده این وسیله کاربردی برای جابجایی کالا، کوچک بودن ابعاد و قدرت مانور بالای آن در فضاهای کوچک کاری است. استاکر قیمت مناسبی دارد. این دستگاه برای کار از سوخت های فسیلی استفاده نمی کند، پس باعث ایجاد آلودگی نمی شود.

مقاله پیشنهادی : تعمیر جک پالت

استاکر چیست؟

انواع استاکر

۱- استاکر تمام برقی

استاکر تمام اتوماتیک با نیروی الکتریکی (باتری) کار می کند. در این نوع استاکر تمام جابجایی ها (بار برداری، بالابری و بارگذاری) به صورت کاملا برقی انجام می شود که انجام کارها را راحت تر می نماید.
در استاکر تمام برقی از لاستیک های پلی اورتان و چرخ های کوچک (مشابه جنس چرخ های جک پالت) استفاده شده است. به همین دلیل استفاده از استاکر به صاف بودن کف محیط مورد نظر شما نیاز دارد. استاکر تمام برقی از سرعت عمل بالایی نسبت به استاکر نیمه برقی برخوردار است.
این نوع استاکر در دو نوع تولید می شود. نوع اول، توسط برق مستقیم تک فاز یا سه فاز کار می کند. در این نوع سیم سیار بر روی زمین کشیده می شود. اما محدودیت طولی دارد و به دلیل قابلیت محدود آن با قیمت کمتری در بازار عرضه می شود.
نوع دوم آن با نیروی برق و یا شارژ باطری کار می کند که به آن استاکر شارژی می گویند. این نوع دستگاه به سیم سیار نیاز ندارد و توسط برق باطری روشن می شود. همچنین قیمت بیشتری دارد.

استاکر تمام برقی

۲- استاکر نیمه برقی

این نوع استاکر توانایی بلند کردن بار به صورت برقی را دارد ولی جابجایی خود استاکر پس از لیفت بار به صورت دستی انجام می شود. در این نوع استاکر شیب محیط کار باید زیر ۱۰ درجه باشد. استاکر نیمه برقی قیمت مناسبی دارد و کارها را به آسانی انجام می دهد. به همین دلیل بسیار پرطرفدار است.

استاکر نیمه برقی

۳- استاکر دستی

این مدل برای بلند کردن و جابجایی اجسام از نیروی انسانی استفاده می کند. اما تمامی وزن بار بر دوش اپراتور نیست. استاکر دستی به برق و شارژ کردن نیاز ندارد. به صورت کاملا دستی در ارتفاع و عرض حرکت می کند.
استاکر دستی از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه است. ولی از لحاظ سرعت عملکرد از نوع برقی کندتر می باشد. همچنین استاکرهای دستی از لحاظ ایمنی به دلیل اینکه خود اپراتور مستقیما درگیر است، احتمال بروز خطا و حادثه را افزایش می دهند.

استاکر دستی

۴- استاکر شارژی خودکششی

این محصول با قیمت مناسب و هزینه نگهداری یکی از مقرون به صرفه ترین مدل های استاکر است که قابلیت تنظیم عرض شاخک ها را دارد.

استاکر شارژی خودکششی

مزایای استاکر

استاکر جایگزین مناسبی برای لیفتراک ها می باشد. زیرا ابعاد آن کوچک است و به راحتی جابجا می شود و فضای کمتری را اشغال می کند. استاکر، کاربری وسیع در صنایع کوچک و فروشگاه های تجاری دارد. کار با این دستگاه آسان است و از نظر اقتصادی، مقرون به صرفه می باشد.
تعمیرات و نگهداری استاکر توسط اپراتور به راحتی انجام می شود. برای بهتر عمل کردن استاکر، هرگز بیش از حد توان آن، بار حمل نکنید. باتری استاکر برقی باید به دقت بررسی شده و به موقع شارژ شود. روغن کاری تمام اتصالات و قطعات استاکر امری ضروری است. اپراتور این دستگاه برای کار با آن باید به خوبی آموزش ببیند و تمام نکات ایمنی را رعایت نماید.

کاربرد استاکر

استاکر در سردخانه ها، شرکت های تولید دارو و مواد غذایی کاربرد بسیاری دارد. شرکت های انبارداری نیز از این دستگاه زیاد استفاده می کنند. زیرا با استفاده از استاکر می توان کالاهای خود را در قفسه های انبار جابجا نمود. شرکت های لوازم آرایشی و بهداشتی نیز به دلیل کم بودن تناژ بارشان از استاکر استفاده می کنند.
همچنین شرکت هایی که تولید کننده قطعات کوچک اما با تیراژ بالا هستند از قبیل تولید کنندگان قطعات خودرو، ظروف یکبار مصرف و … نیز از استاکر استفاده می نمایند. همچنین کسب و کارهایی که نسبت به آلایندگی های محیطی حساس می باشند، معمولا از استاکرها جهت جابجایی کالای خود استفاده می کنند.
استاکر برای تخلیه بار از ماشین های باربری، جابجایی وسایل در فروشگاه های بزرگ، کارگاه ها و کارخانه ها، تخلیه بشکه ها و ظروف صنعتی حاوی مواد اولیه یا مواد شیمیایی کاربرد دارد.

کاربرد استاکر

مشکلات و ایرادات استاکر

۱- به علت سنگینی بار بیش از حد ظرفیت استاکر و کیفیت نامطلوب شاخک های مورد استفاده، شاخک ها آسیب می بینند.
۲- به علت خوردگی بر اثر کار در یک دوره ی زمانی طولاین و استاندارد نبودن سطح زیرکار در یک زمان کوتاه، چرخ های عقب و جلو دچار صدمه می شوند.
۳- خوردگی اتصالات مانند پیم ها، شفت جک و … از دیگر صدمات استاکر می باشد. این آسیب به دلیل صدمه دیدن لوازم حمایت کننده از جمله بوش ها، انجام نشدن سرویس روغن کاری و گریس کاری طبق استاندارد ایجاد می شود.
۴- در صورت فشار مضاعف، خستگی فلز و استفاده در محیط های غیراستاندارد، دکل و شاسی استاکر صدمه می بیند.
۵- به دلیل فشار مضاعف زاویه ی غیراستاندارد، دسته ی کمکی بالابر و پدال پایی دچار شکستگی و خمیدگی می شود.
۶- از دیگر مشکلات استاکر می توان شکستگی بلبرینگ چرخ ها را نام برد. این مشکل به دلیل حمل بار بالای ظرفیت استاکر دستی، زمان بالای کارکرد و انجام نشدن سرویس روانکاری به وجود می آید.
۷- بالا نرفتن کریج با بار و بدون بار به علت خرابی لوازم جک ها و خرابی لوازم شیر کنترل آن، کم بودن روغن، عمل نکردن تلمبه فشار که خود تلمبه دارای لوازم خاص خود می باشد.

تعمیر استاکر

تعمیر استاکر با هزینه مناسبی صورت می گیرد. نگهداری و تعویض فوری قطعات، عمر آنها را طولانی و زمان خرابی را کوتاه می کند. تعمیر استاکر و نگهداری قطعات آن باید توسط افراد متخصص و باتجربه انجام شود تا آسیبی به دستگاه نرسد.
همچنین مونتاژ و جداسازی قطعات باید توسط افراد متخصص صورت گیرد. برای تعمیر استاکر و جلوگیری از خرابی آن باید به موارد زیر توجه نمایید:

تعمیر استاکر

– باید به طور مرتب دستگاه را تمیز و روغن کاری کنید.
– همچنین باید مرتب بررسی شود.
– بار را در صورتی بالا ببرید که استاکر روی سطح صاف و محکم باشد.
– زمانی که دستگاه در معرض وزش باد شدید است با آن کار نکنید.
– هنگام بلند کردن بار زیر دستگاه قرار نگیرید.
– دست ها و انگشتان خود را از قرقره دور نگه دارید.
– حین کار با استاکر دستکش و کفش ایمنی بپوشید.
– از دستگاه با کابل فرسوده استفاده نکنید.
– تا زمانی که بار به درستی روی چنگک ها قرار نگرفته، آن را بلند نکنید.
– قبل از انجام کار از صحت ترمزها مطمئن شوید.

تعمیر استاکر دستی

در صورت صدمه دیدن شاخک های استاکر دستی در اکثر موارد اقدام به صاف نمودن آن می کنند. همچنین این قطعه را از کناره های آن تقویت می نمایند. در مواردی که ترک خوردگی و نرمی فلز صورت گیرد، چاره ای جز تعویض شاخک ها باقی نمی ماند.
صدمه دیدن و خم شدن دکل، شکستگی و خم شدن پایه های ثقلی جلو در تمامی موارد، آهنگری، تراشکاری و با جایگزینی بعضی از قسمت ها به طور کل درست می شوند. مرکز تعمیر استاکر دستی در خصوص استهلاک چرخ های جلو و عقب با تایید مشتری آنها را با چرخ های استاندارد و ضدسایش تعویض می کند.
اگر کریج بالا نرود و روغن ریزی داشته باشد (ایراد اصلی استاکر دستی)، لوازم آن را تعویض می کنند. اما اگر ایراد از ناحیه منیفیلد و شیر کنترل باشد، اقدامات موثر صورت خواهد گرفت. خوردگی اتصالات پیم ها و شفت ها در صورتی که از استاندارد خارج نشوند با تراشکاری، صافکاری و حتی در مواردی آبکاری رفع می شوند و بوشینگ صورت می گیرد.
در صورت شکستگی بلبرینگ ها، تنها تعویض با نمونه ی استاندارد آن گزینه ی تعمیر استاکر دستی می باشد.

تعمیر استاکر برقی

تعمیر استاکر برقی باید زیر نظر متخصص باتجربه صورت گیرد. اقداماتی که در خصوص تعمیر استاکر برقی انجام می شود، به صورت زیر است:

– برای تعمیر استاکر برقی، ایرادات الکترونیکی بردهای حرکتی، بالابری، بردهای مربوط به EPS فرمان و ماژول کنترل شیرهای برقی را رفع می کنند.
– به تعمیر و سرویس موتور استاکر (موتور حرکت، بالابری و فرمان) می پردازند.
– ایرادات مربوط به شاسی، پلتفرم اپراتور، نقاشی، صافکاری و بازسازی کامل دستگاه را رفع می نمایند.
– در تعمیر استاکر برقی به رفع ایرادات مربوط به شیرهای کنترل جریان روغن هیدرولیک بالابری و در مدل های قدیمی که شیر مکانیکی است، می پردازند.
– در صورت تعمیر استاکر برقی، تعمیرکار تمامی قطعات مربوط به دستگاه را تامین می کند.
– در صورت نیاز کلکتور تعویض شده و ایرادات سیم پیچی آرمیچر و انواع فیلد موتور را رفع می کنند. در صورت صدمه ی زیاد، سیم پیچ استاندارد جایگزین می شود.
– در تعمیر استاکر برقی به بازسازی و اورهال انواع دستگاه، تعمیرات شارژر و احیا باطری می پردازند.

سوالات متداول

۱- استاکر چیست؟
استاکر یک ماشین بالابر متحرک است که برای بالا و پایین بردن (حرکت عمودی) و جابجایی بار(حرکت افقی) استفاده می شود.

۲- انواع استاکر کدامند؟
استاکر تمام برقی (تمام اتوماتیک)، نیمه برقی، دستی، استاکر بشکه گیر و خودکششی

۳- استاکر چه کاربردهایی دارد؟
استاکر برای تخلیه بار از ماشین های باربری، جابجایی وسایل در فروشگاه های بزرگ، جابه جایی کالا در کارگاه ها و کارخانه ها، جابجایی و قرار دادن وسایل داخل قفسه های انبارها و … کاربرد دارد.

۴- قیمت استاکر چقدر است؟
قیمت آن با توجه به عواملی مانند ابعاد، نوع دستگاه، برند آن، قابلیت های دستگاه و … تعیین می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست های مرتبط

پاسخگوی شما هستیم 9 الی 21