لیفتراک چیست؟

امتیاز پست
5/5
لیفتراک

لیفتراک چیست؟ لیفتراک از ماشین های ضروری در صنعت می باشد که از آن برای حمل و جابه جایی انواع بار استفاده می‌شود. لیفتراک ها در اوزان مختلف تولید می شوند.

نخستین بار در اوایل قرن بیستم، اولین لیفتراک توسط شرکت کلارک اختراع شد. با وجودی که لیفتراک ها می توانند بارها را با وزن زیاد جا به جا کنند، ولی لازم است که هنگام حمل بار به وزن کالا توجه شود. حداکثر توان حمل بار برای هر لیفتراک، از قبل توسط کارخانه سازنده آن تعیین می شود.

در تعریف لیفتراک می‌توان گفت که وسیله ای است که دارای دو شاخک در جلو بوده و برای بالا و پایین بردن وسایل و همچنین جا به‌ جایی از آن استفاده می شود. در این ماشین صنعتی مدرن، شاخک ها به شکل های مختلفی تولید می شوند و دکل های عمودی که در آن وجود دارد، برای بالا و پایین کردن و جابه‌جایی انواع بار مانند مثل جعبه پالت، لوله و ورق بشکه و … استفاده می شود. از لیفتراک می‌توان در فضای داخل ساختمان و بیرون از ساختمان استفاده کرد.

در بازار انواع مختلفی از لیفتراک وجود دارند. مانند سایر محصولات صنعتی، لیفتراک ها نیز برای کار از استانداردهای بین ‌المللی تبعیت می کنند. از انواع رایج لیفتراک در صنعت می‌توان به لیفتراک برقی، لیفتراک دیزلی و لیفتراک دوگانه سوز اشاره کرد. هنگام خرید و فروش لیفتراک صفر باید عوامل مختلفی را در نظر گرفت.‌از جمله این عوامل می‌توان ایمنی لیفتراک، قیمت لیفتراک، کارایی لیفتراک، کارخانه سازنده و خدمات پشتیبانی آن را نام برد.

مقاله پیشنهادی:
فروش لیفتراک برقی  

اجزای لیفتراک

یک دستگاه لیفتراک دارای اجزای مختلفی است که در ادامه این مقاله اجزای مختلف آن را بررسی می کنیم. به طور کلی اجزای اصلی لیفتراک شامل بدنه لیفتراک، اتاق راننده، محافظ سقف، نگهدارنده بار، شاخک ها، تکیه گاه شاخک ها، چرخ ها، سیستم ترمز، سیستم هیدرولیک، سیلندر، وزنه تعادل، تجهیزات هشدار دهنده ایمنی و … هستند.

شاسی لیفتراک

شاسی لیفتراک به عنوان چارچوب اصلی این دستگاه در نظر گرفته می‌شود و اجزای دیگر لیفتراک مثل چرخ‌ ها، وزنه تعادل، دکل و … بر روی این قسمت سوار می شوند.

وزنه تعادل لیفتراک

برای ایجاد تعادل در لیفتراک از وزنه تعادل استفاده می‌شود. این وزنه دارای جنس چدن بوده و در قسمت پشتی لیفتراک قرار دارد.

کابین راننده لیفتراک

کابین قسمتی از لیفتراک است که هدایت دستگاه را بر عهده دارد. این اتاقک دارای اجزای مختلفی مانند پدال، فرمان، اهرم، صندلی و … است. برای اینکه در برابر خطرات احتمالی، جان راننده لیفتراک حفظ شود، معمولا سقف کابین این دستگاه از جنس فلز ساخته می شود.

وسایل هشدار دهنده لیفتراک

هنگام کار کردن با لیفتراک لازم است که برای جلوگیری از بروز حوادث، تمامی جوانب را رعایت کرد. با این وجود در دستگاه لیفتراک برای مواقع ضروری از تجهیزات هشدار دهنده استفاده می شود. این تجهیزات عبارتند از: تجهیزات هشدار دهنده شنیداری، تجهیزات هشدار دهنده دیداری، بوق، بلندگو و چراغ چشمک زن
نگهدارنده بار
برای اینکه از حرکت بار به سمت عقب، کابین راننده و سقوط آن جلوگیری شود، در دستگاه لیفتراک از نگهدارنده بار استفاده می شود.

اصول راندن لیفتراک

دستگاه لیفتراک می تواند بدون اینکه خطر واژگونی برای بار وجود داشته باشد، مقدار زیادی بار را جابه جا کند. همچنین با استفاده از این دستگاه می توان کالا را تا ارتفاع مشخصی بالا و پایین برد. برخی از لیفتراک ها به گونه ای طراحی شده اند تا بتوان برای عبور در مناطق ناهموار از آن ها استفاده کرد. به طوری که کارخانه هایی که دارای بخش ناهموار هستند و لازم است که کالا از آن نقطه عبور کند، از لیفتراک های مخصوص مناطق ناهموار، می توانند استفاده کنند.

یکی از ویژگی ‌های اصلی که لازم است لیفتراک های صنعتی دارا باشند، داشتن فرمان حرکت چرخ است‌. با استفاده از این فرمان لیفتراک می توان در گوشه های تنگ، قابلیت جهت دهی را افزایش داد.
برای اینکه بتوان یک لیفتراک صنعتی را به حرکت در آورد، به تخصص در این زمینه نیاز می باشد. بنابراین راننده لیفتراک لازم است که دوره های رانندگی را با دستگاه صنعتی گذرانده و دارای گواهینامه مخصوص باشد. پیش از استفاده از لیفتراک لازم است کلیه اصول فنی دستگاه را چک کرد، راننده پس از سوار شدن باید کمربند ایمنی خود را ببندد و همواره به استاندارد های حمل بار توجه کند.

بر روی پلاک لیفتراک مشخصات اصلی آن ثبت می شود. برای جلوگیری از بروز خطر تصادف، بهتر است که در مناطق صنعتی تابلو محل عبور لیفتراک را نصب کرد.
دسته بندی لیفتراک ها بر اساس وزن
معمولا لیفتراک ها در دسته بندی زیر قرار می گیرند:
لیفتراک برای حمل بار تا ۳ تن
لیفتراک برای حمل بار از ۳ تا ۴ تن
لیفتراک برای حمل بار از ۴ تا ۶ تن
لیفتراک برای حمل بار از ۶ تا ۹ تن
لیفتراک برای حمل بار از ۹ تن به بالا

برای استفاده از لیفتراک مدیران صنایع، قوانین خاصی را در نظر می گیرند. این قوانین همچنین توسط استانداردهای بین المللی وضع می شوند. لازم است که لیفتراک پیش از استفاده و روشن شدن آن مورد تست و بازیابی قرار گیرد و اطلاعات آن در فرم بازرسی ثبت شوند. همچنین حتماً باید هر نوع عملیات تعمیر و نگهداری، حوادث کار،خرابی ‌ها و نام راننده در فرم بازرسی ثبت شوند. برای تست لیفتراک نیز باید حتما آن را در فضای مناسب تست کرد.

مقاله پیشنهادی:
تعمیر لیفتراک برقی  

کاربرد اصلی لیفتراک

طراحی و تولید این ماشین در ظرفیت ۱ تن تا بیش از ۴۸ صورت می گیرد. امروزه این تجهیزات انبارداری در انواع و ظرفیت های مختلفی با لاستیک های بادی و لاستیک های توپر تولید می‌شوند که دارای کاربردهای مختلفی برای صنایع فلزی، صنایع ساختمانی، بنادر، کشتی سازی ها، کارگاه های تولیدی، انبارها و … هستند.

همان گونه که گفته شد، لیفتراک ها دارای کاربرد های تجاری و صنعتی بسیار گسترده‌ای برای انتقال انواع کالا و مواد به اطراف و همچنین حمل و جابه جایی در انبار، برداشتن بار از کامیون و انتقال بار از یک ایستگاه به ایستگاه دیگر هستند.

در برخی از استفاده های لیفتراک به انتقال در سطح زمین نیاز می باشد. با وجودی که برخی کاربرد های آن برای بالا بردن و یا پایین آوردن بار خواهد بود. برای دستگاه لیفتراک دامنه بار ۱۰۰۰lb تا ۰۲ تن خواهد بود. برخی از لیفتراک ها برای فضای بسته به کار برده می شوند. اما برخی دیگر برای فضای سرباز مناسب هستند.

طراحی این دستگاه به گونه ای صورت می گیرد که با باتری های اسیدی، سربی یا با استفاده از سوخت های فسیلی بتواند کار کند. لیفتراک هایی که در اندازه کوچکتر تولید می‌شوند، با نام لیفتراک های سلولی در بازار وجود دارند که برای لیفتراک های انرژی گرفته با باتری، جایگزین بسیار مناسبی می باشند. برای مناطقی که ساخت و ساز در آن بیشتر است، لیفتراک ها دارای کاربرد ویژه ای هستند. چون این دستگاه می‌تواند خیلی راحت مصالح و وسایل ساختمانی را جابجا کند‌.

در انبارها می‌ توان از لیفتراک برای سطوح گسترده جابه جایی وسایل استفاده کرد. شاخک های این دستگاه به گونه ای ساخته شده که می تواند از سطح خود بالاتر رفته و وسایل را در بالاترین سطح وسایل دیگر قرار دهد. به همین علت به سادگی می توان برای بارگیری کامیون ها از این دستگاه استفاده کرد.

کاربرد لیفتراک در صنایع فولاد

لیفتراک یکی از اصلی ترین وسایل مورد نیاز در صنایع فولاد محسوب می شوند. پس یکی از کاربردهای لیفتراک، استفاده آن در صنایع فولاد می باشد. چون فولاد های آلیاژی که در صنایع فولاد تولید می شوند، دارای وزن بسیار سنگینی هستند، بنابراین با استفاده از لیفتراک می ‌توان آنها را جابه جا کرد. کاربرد لیفتراک در صنایع فولاد دارای مزایای زیادی است که از جمله این مزایا می توان به موارد زیر اشاره کرد:
استفاده از این دستگاه موجب کاهش هزینه ها و صرفه جویی در نیروی انسانی می شود. زیرا با تهیه لیفتراک و استخدام اپراتور می توان به جای استخدام چندین نیرو برای کار در انبار، به راحتی جابه جایی کالا را انجام داد.

چون در کارخانه های صنعت فولاد، اجسام دارای وزن سنگین هستند، بنابراین برای جابه جایی اجسامی مثل شمش فولادی و میلگردها می‌توان با استفاده از لیفتراک سرعت کارها را در این صنعت افزایش داد.

انواع لیفتراک بر حسب نوع موتور

موتور از اجزای اصلی لیفتراک به شمار می آید که تامین کننده قدرت و گشتاور لازم برای دستگاه می باشد. بر اساس نوع موتور به کار رفته در لیفتراک، این دستگاه دارای انواع مختلفی می باشد. امروز برای به کار انداختن موتور لیفتراک از انواع مختلف سوخت استفاده می‌شود. از مهمترین سوخت ‌های به کار برده شده برای لیفتراک، می توان به دیزل، بنزین، گاز، بنزین و نیروی الکتریکی اشاره کرد که این سوخت بستگی به محل مورد استفاده دستگاه دارد که معمولاً به صورت برقی، فسیلی و گازی می باشد.

لیفتراک دیزلی

برای جابه جایی بار در محیط ‌های باز، لیفتراک های دیزلی گزینه مناسبی هستند، چون بخار اگزوز و ذرات دیزل در فضای باز پراکنده می شود. بنابراین از نظر بهداشتی و مسائل زیست محیطی و همچنین ایمنی در مقایسه با لیفتراک هایی که در داخل ساختمان استفاده می شوند، لیفتراک های دیزلی ایده آل تر هستند. با این وجود تصفیه کننده های اگزوز و کاتالیزور ها می توانند در کاهش انتشار گازهای مضر نقش مهمی داشته باشند. پس این لیفتراک ها برای محیط هایی که بسته هستند، غیر قابل استفاده خواهند بود. در مقایسه با موتورهای گازسوز موتورهای دیزلی از کارایی بیشتری برخوردار هستند. به طوری که مخزن سوخت ۵۰ لیتری که در لیفتراک دیزلی وجود دارد، در مقایسه با کپسول گاز ۱۸ کیلوگرمی لیفتراک های گازی، دارای راندمان بیشتری است. از دیگر مزایای لیفتراک دیزلی در مقایسه با لیفتراک های گازسوز، می توان به گشتاور بالاتر آن اشاره کرد که برای سراشیبی ها و کارهای سنگین آنها را قدرتمند تر کرده است. لیفتراک های دیزلی دارای انواع مختلف، در تناژهای ۲ تن، ۳ تن، ۵ تن، ۷ تن، ۱۰ تن و ۱۵ تن هستند.

برای کارهایی که در آن زمان و سرعت دارای اهمیت زیادی است، لیفتراک های دیزلی کاربرد زیادی دارند. زیرا این دستگاه دارای سرعت بالایی است. همچنین در فضای باز از این دستگاه زیاد استفاده می شود. این دستگاه به گونه ای طراحی شده است که دارای کاربری بالایی در فضای داخلی باشد. این نوع لیفتراک دارای اتاقک کاربر با اندازه بزرگ بوده و در آن کارایی دستگاه بالا می باشد. یکی دیگر از مزایای که لیفتراک دیزلی دارد، سهولت کارکرد آن است. این دستگاه لیفتراک، برای حمل بار تا اوزان بسیار بالا گزینه بسیار مناسبی است و می توان در انواع شرایط محیطی از آن استفاده کرد. زیرا دارای مقاومت بالایی است. از این دستگاه در صنعت استفاده زیادی می شود. در مقایسه با لیفتراک بنزینی، موتور لیفتراک دیزلی دارای قدرت بیشتری می باشد. چون ساختار و نوع احتراق درون موتور آن ها با یکدیگر فرق می کند. از لیفتراک دیزلی می توان برای جابه جایی بارهای سنگین و بلند کردن تا ارتفاع بالا استفاده کرد.

اجزای تشکیل دهنده این دستگاه نیز مانند سایر لیفتراک ها بوده و تنها فرقی که با بقیه لیفتراک ها دارد، طراحی دکل آن است که به گونه ای صورت گرفته تا با استفاده از آن بتوان بار را تا ارتفاع بیشتری بالا برد. لیفتراک دیزلی دارای کاربرد معمول جابه جایی و بارگیری کالا می باشد. در بعضی از کارخانه ها جهت انتقال وسایل نقلیه نیز از این دستگاه استفاده می شود.

در برخی از این دستگاه ها، سیستم هشدار دهنده به کار رفته است. این سیستم در زمانی که دستگاه نیاز به تعمیرات یا بازرسی داشته باشد، روشن خواهد شد. بنابراین این مزیت موجب شده که هزینه های تعمیرات و نگهداری این دستگاه به میزان زیادی کاهش پیدا کند. در رابطه با راندمان سوخت این دستگاه می‌توان گفت که به طور معمول ۳ لیتر در ساعت می باشد. این موضوع موجب شده که در هزینه جانبی آن صرفه جویی زیادی صورت گیرد و دستگاه دارای بالاترین سطح بهره وری باشد. کاربردهای دستگاه لیفتراک دیزلی شامل موارد زیر می باشد:
حمل ظروف حاوی مواد شیمیایی صنعتی
لجستیک و توزیع کالا
کاربرد در صنایع ساخت و ساز
حمل و نقل کالا در انبارهای وسیع

از جمله مزایای لیفتراک دیزلی می توان موارد زیر را نام برد:
سهولت رانندگی و کنترل دستگاه
سیستم پایدار حمل بار
امنیت بالا
کاهش هزینه ها
سیستم ترمز پیشرفته مجهز به روغن
افزایش راندمان کار
کاهش مصرف سوخت (مصرف بهینه انرژی)
مجهز به سیستم خنک کننده موتور

تعمیرات و نگهداری لیفتراک دیزلی

در رابطه با تعمیر لیفتراک دیزلی می‌توان گفت که سرویس دهی این دستگاه، به سادگی صورت می گیرد. تمامی اتصالات به کار برده شده در لیفتراک دیزلی ساده بوده و کار با آن ها راحت می باشد. اگر این دستگاه به تعمیر نیاز داشته باشد، سرویس دهی آن به سادگی انجام می شود. همچنین قطعات جانبی لیفتراک دیزلی در بازار موجود بوده و به راحتی می توان آن ها را تهیه کرد.‌

معایب لیفتراک دیزلی

یکی از معایبی که لیفتراک دیزلی دارند، سر و صدای زیاد آنها می باشد. همچنین ممکن است گازهای خروجی از این دستگاه، برای برخی افرادی که دارای بیماری ‌های خاص هستند، ضرر داشته باشد. استفاده از این لیفتراک در محیط های مسطح، ممکن است موجب فعال شدن آلارم های دود شود. این لیفتراک ها دارای اندازه بزرگی هستند که به فضای بیشتری برای کار نیاز خواهند داشت. ولی این موضوع در زمان استفاده در محیط های باز، مشکلی به وجود نخواهد آورد. لیفتراک های دیزلی در مقایسه با لیفتراک های برقی، دارای قیمت اولیه کمتری هستند. ولی قیمت آن ها از لیفتراک دوگانه سوز بیشتر است. این دستگاه نسبت به لیفتراک های الکتریکی به هزینه تعمیر و نگهداری بیشتری نیاز دارد. ولی نسبت به لیفتراک های دوگانه سوز هزینه تعمیر و نگهداری آنها کمتر خواهد بود.

لیفتراک دوگانه‌ سوز (گاز LPG و بنزین)

نوع دیگری از دستگاه لیفتراک که با گاز مایع کار می کند، لیفتراک دوگانه سوز می باشد که به علت قیمت گذاری رقابتی، مناسب بودن استفاده از آن در محیط های بسته و باز و آسان بودن کارکرد آن دارای طرفداران زیادی است.
در دماهای بالا کاتالیزور اگزوز، دارای عملکرد بهتری در مقایسه با لیفتراک های دیزلی است. از مزایای این لیفتراک می توان به سرعت جابه جایی، سرعت بالابری زیاد، میزان شتاب و سرعت بالا برای آن اشاره کرد.

معایب لیفتراک دوگانه سوز

با وجودی که قیمت این نوع از لیفتراک در مقایسه با مدل های دیگر ارزان تر می باشد، اما به هزینه نگهداری و سوخت بالاتری نیاز دارد. همچنین مثل لیفتراک های دیزلی لازم است که در این نوع لیفتراک برای سرویس زمستانه از ضد یخ استفاده کرد.

لیفتراک برقی (الکتریکی)

لیفتراک های برق چون هیچ آلایندگی ندارند، با نام لیفتراک دوستدار محیط زیست شناخته می‌شوند. این نوع لیفتراک کاملا بدون سر و صدا بوده و با در نظر گرفتن وزن کمتری که باتری آن دارد، این باتری مانند وزنه تعادل عمل خواهد کرد. پس این دستگاه دارای اندازه کوچکتری است و حرکت آن بسیار روان می باشد. در تعرفه های ارزان، هزینه لازم برای شارژ باتری لیفتراک آن از هزینه مورد نیاز برای سوخت گاز و دیزل کمتر می باشد.

لیفتراک
لیفتراک برقی

به طور کلی کار با لیفتراک برقی در مقایسه با لیفتراک های موتور دیزل و گازسوز ساده تر می باشد. چون فقط یک پدال گاز و ترمز وجود دارد و در آن هیچ دنده ای وجود ندارد. در مقایسه با لیفتراک های دیزل و گاز سوز، هزینه‌ های نگهداری و تعمیرات لیفتراک های برقی بسیار کمتر می باشد.

از انواع لیفتراک برقی می توان به استاکر، کانتر بالانس و ریچتراک اشاره کرد.
باتری این دستگاه را باید ۸ ساعت به طور کامل شارژ کرد. در این صورت می توان ۸ ساعت با دستگاه کار کرد. این نوع لیفتراک ها دارای دو نوع چهار چرخ و سه چرخه هستند که نوع سه چرخ آن دارای مانور بیشتری در مقایسه با نوع چهار چرخ است.

مزایای لیفتراک برقی

این نوع لیفتراک ماشینی مناسب برای شرایط داخلی و انبارها است. در انبار های مواد غذایی باید حتماً از لیفتراک برقی استفاده شود. چون اندازه این دستگاه کوچک است، به راحتی می توان در محیط های کوچک از آن استفاده کرد و راننده به استفاده از کلاچ نیازی ندارد.

تعمیر و نگهداری لیفتراک برقی

در مقایسه با لیفتراک های موتوری، لیفتراک برقی دارای قطعات متحرک کمتری است. بنابراین در آن قطعات مکنده مثل پیستون و میل لنگ که در لیفتراک های موتوری وجود دارد به کار نرفته است. برای لیفتراک های برقی فقط باید یک پریز برقی AC برای شارژ باتری فراهم کرد.

معایب لیفتراک برقی

از جمله معایبی که لیفتراک های الکتریکی دارند، می توان به هزینه بالاتر به علت وجود باتری و شارژر گران قیمت در آن اشاره کرد. در زمان شارژ نمی توان از این کار استفاده کرد. مگر اینکه برای آن یک دست باتری اضافی تهیه شود که در این صورت موجب بالا رفتن هزینه ها خواهد شد.

لیفتراک های الکتریکی برای اینکه بتوانند کار کنند، به یک سطح صاف نیاز دارند و استفاده بیش از حد از سطح شیبدار، موجب کاهش سریع شارژ باتری دستگاه می شود. اما با استفاده از باتری قوی تر می توان این مشکل را برطرف کرد. یکی از عیب های این دستگاه، کارکرد آن در مناطق شرجی است. زیرا وجود رطوبت موجب بروز مشکل در سیم کشی و قطعات الکتریکی لیفتراک می شود.

در مقایسه بین دستگاه های لیفتراک می توان گفت که لیفتراک های دیزلی و دوگانه سوز، پر سرو صدا هستند و برای محیط زیست آلودگی دارند. لیفتراک های برقی این مشکلات را ندارند. ولی یکی از ایرادهای بزرگی که این نوع از دستگاه لیفتراک دارند، در صنایع بزرگ که لازم است بار در فضای گسترده حمل شود، نمی‌توان از این دستگاه ها استفاده کرد. چون در این شرایط تامین برق دستگاه سخت خواهد بود.

انواع الحاقیات لیفتراک

این دستگاه صنعتی دارای یک دکل به همراه الحاقیات آن می باشد که با در نظر گرفتن نوع فعالیت آن، می توان برای انبار کردن بارها، حمل و نقل و جابجایی از آن استفاده کرد. انواع الحاقیه های لیفتراک عبارتند از:

رول گیر لیفتراک

از جمله الحاقیه های لیفتراک می توان به رول گیر اشاره کرد. این الحاقیه به گونه ای طراحی شده تا در آن دو بازوی بزرگ برای گرفتن و جابجایی اجسام لوله ای شکل مثل لوله ها، رول های کاغذ و چوب در صنایع گوناگون استفاده شود. رول گیرهای لیفتراک دارای قابلیت چرخش ۳۶۰ درجه هستند.

عدل گیر لیفتراک

یکی دیگر از الحاقیه های دستگاه لیفتراک که قابلیت جابه جایی بارها را به شکل عدل دارد، عدل گیر است. از این الحاقیه برای جابه جایی منسوجات کاغذی، مواد اولیه کارخانه ها، صنایع کنف و پنبه، خمیر کاغذ، مواد بازیافتی و … استفاده می شود.

ساید شیفت لیفتراک

از دیگر الحاقیه های لیفتراک که هنگام بارگیری و تخلیه بار می توان با کمک آن بار را به شکل عرضی یعنی چپ و راست جابه جا کرد، سایت شیفت می باشد.

بلوک گیر لیفتراک

بلوک گیر، الحاقیه دیگر لیفتراک است که از آن برای بلند کردن بلوک ها استفاده می شود. بلوک گیر به این گونه عمل می‌کند که کنار محصول مورد نظر قفل می شود و از طریق فشار آن را نگه خواهد داشت. برای کارهای ساختمانی، سرامیک، صنایع کاشی از این الحاقیه استفاده می‌ کنند.

انواع مدل های لیفتراک

فورک لیفتراک های کانتر بالانس

فورک لیفتراک های کانتر بالانس، از متداول ترین فورک لیفتراک ها هستند که چنگک با فاصله مساوی در قسمت جلوی آن تعبیه شده و در آن ها برای نگهداری چنگک ها از هیچ بازویی استفاده نشده است. به این گونه که لیفتراک بدون هیچ وسیله کمکی به شکل مستقیم می تواند به محل دقیق بار و قفسه ها رانده شود. با استفاده از گاز و یا دیزل نیروی گرانشی این لیفتراک ها تامین می شود‌. طراحی فورک لیفتراک های کانتربالانس با وزن متعادل صورت می گیرد. برای بلند کردن تجهیزات کافی در قسمت جلوی لیفتراک، نیروی لازم وجود دارد.

فورک لیفتراک های کانتر بالانس با سه چرخ

این نوع از فورک لیفتراک نیز مانند کانتر بالانس عمل می‌کنند، ولی کلیه حرکات مانور و بلند کردن اجزای سنگین با استفاده از نیروی چرخ ها در قسمت پایین دستگاه تامین می شود.‌ در مکان هایی که کمبود فضا وجود داشته باشد، این لیفتراک ها گزینه بسیار مناسبی هستند. چون با داشتن چرخ ها به راحتی می‌توان مسیر حرکت آنها را کنترل کرد. همچنین برای مکان هایی که بارگذاری در داخل و خارج لازم است، ایده آل هستند. قابلیت دسترسی سریع به حرکت دوار روی سطوح، موجب می شود تا بهره وری از حداکثر میزان تولیدات فراهم شود.

ریچتراک ها

ریچتراک نوع دیگری از لیفتراک می باشد که به علت ارتفاع بالای آن به این نام معروف شده است. در هر قسمتی از محیط کار که به جابه جایی اجسام سنگین در ارتفاع بلند نیاز باشد، از این دستگاه استفاده می شود. این نوع از لیفتراک دارای ظرفیتی بین ۱ تا ۵.۲ تن بوده و به علت فضای باری محدودتر، ظرفیت های بالاتر از آن بسیار نادر هستند. زیرا لیفتراک های قوی تر لازم است دارای اندازه بزرگتر باشند و در این صورت نمی توان از آنها در راهروهای باریک استفاده کرد‌. در این دستگاه محل رانندگی اپراتور به گونه‌ای است که باید از کنار دستگاه نشسته و به راحتی بدون چرخش دستگاه باید تمرکز بالایی بر جلو و عقب دستگاه داشته باشد.

 

این نوع از لیفتراک های صنعتی دارای انواع مختلفی هستند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم:

ریچتراک ایستاده

ریچتراک ایستاده از رایج ترین نوع دستگاه های ریچتراک است‌. این دستگاه برای مواقعی که فقط به یک بار بارگیری نیاز باشد، به کار برده می‌شود. در قسمت جلوی این لیفتراک ها دو چنگک وجود دارد که با داشتن لایه بر روی اسلایدها جابه جایی بار را می توان با خیال راحت انجام داد.

ریچتراک های دولبه

ریچتراک های دو لبه مانند نمونه های نوع اول هستند، ولی چنگک های نسبتا بلند تری دارند. برای مکان هایی که بارهای چوبی سنگین در هر سایت نگهداری می شود، از طریق این چنگک ها می توان بار را از قسمت عقب جابه جا کرد. برای مکان هایی که چندین بار به صورت همزمان وارد سایت می شوند، استفاده از این دستگاه گزینه مناسبی است و می‌توان از زوایای گوناگون با استفاده از چنگال های دوبلکس، بار را جابه جا کرد.

جک پالت تراک ها

یکی دیگر از انواع لیفتراک، جک پالت تراک است که برای حرکت دادن اشیا چوبی و کم وزن از آن استفاده می شود. این دستگاه دارای عملکرد بسیار ساده ای بوده و با داشتن چند چنگک برای بالا بردن بار از روی سطح زمین و با استفاده از جک های بالابر می تواند بار را جابه جا کند. این لیفتراک ها دارای چرخ هایی در انتهای چنگک ها هستند. برای بالا بردن اشیا در این دستگاه، از جک هیدرولیکی استفاده شده است. فاصله چنگک ها از چرخ های جلوی لیفتراک به صورت افقی است و پالت ‌های بالابر فقط برای پاکسازی سطح مورد نظر در این لیفتراک به کار رفته اند.

جک پالت های دستی

جک پالت های دستی از جمله ساده ترین نمونه های لیفتراک هستند که در برخی مواقع ممکن است، حتی در گروه لیفتراک قرار نگیرند. یکی از رایج ترین روش ها در جابه جایی دستی پالت و بار، استفاده از جک پالت های دستی است که در حقیقت فقط برای جابه جایی به کار برده می شوند و در صورتی که ارتفاع دادن بار لازم باشد، باید از لیفتراک های دیگری استفاده کرد.

جک پالت های موتوری

جک پالت های موتوری با کمک نیروی باتری کار می کنند و موجب سرعت بخشیدن کار خواهند شد. زیرا دیگر در این نوع لیفتراک لازم نیست به شکل دستی کارکرد و از حالت های مختلفی برخوردار است. در برخی مواقع اپراتور می تواند پیاده نیز با آن کار کند و حتی گاهی امکان کار به صورت ایستاده و سوار بر محل اپراتور وجود دارد. همچنین در برخی مواقع محلی برای نشستن وجود دارد که با کمک فرمان می توان عمل جابجای بار را به راحتی پس از دیدن آموزش های لازم انجام داد.

همچنین اگر قصد خرید جک پالت دارید، دینولیفتراک به عنوان مرکز فروش جک پالت در خدمت شما است.

استکرها

از جمله لیفتراک های پیاده رو، می توان به استکرها اشاره کرد که دارای شاخک هستند و به بار ارتفاع می دهند. این نوع از لیفتراک ها در انواع ظرفیت و ارتفاع مختلفی تولید می شوند و اپراتور در نوع استیکر دستی و استیکر نیمه برقی می‌تواند به صورت پیاده با دستگاه کار کند. ولی در نوع استیکر برقی برای اپراتور یک جایگاه تعبیه شده است که بر روی آن می تواند به صورت ایستاده قرار گیرد و داخل سالن حرکت کند. از این نوع لیفتراک ها در انبار های کوچک برای بارگیری از کامیون و وانت و … استفاده می شود.

معرفی لیفتراک های دارای وزنه تعادل

از جمله معروف ترین و رایج ترین نوع لیفتراک ها می توان به لیفتراک وزنه تعادل اشاره کرد. در این لیفتراک اپراتور درون دستگاه می‌نشیند و پشت لیفتراک یک وزنه تعادلی برای برقراری وضعیت تعادلی به کار رفته است. از طریق چنگال ها در جلوی دستگاه امکان جابه جایی بار فراهم شده است.

انواع لیفتراک های وزنه تعادل

لیفتراک های وزنه تعادل دارای انواع مختلفی هستند که با سوخت های مختلفی مثل گازوئیل، گاز مایع، بنزین، نیروی برق و … کار می ‌کنند. هر یک از این دستگاه ها دارای معایب و مزایای مختلفی هستند. به عنوان مثال لیفتراک دیزلی و لیفتراک بنزینی _ گازی نسبت به لیفتراک های برقی دارای سرعت بیشتری هستند و از ظرفیت‌های بالاتری برای جابه جایی بار برخوردار می باشند. ولی به علت موارد بهداشتی، لیفتراک های سوختی مانند دیزل و دوگانه چون گاز هایی تولید می کنند، در فضاهای کوچک نمی توان از آن ها استفاده کرد. این نوع لیفتراک ها در دو نوع چهار چرخ و سه چرخ تولید می شوند و نوع سه چرخ دارای دو چرخ در جلو و یک چرخ در عقب برای مانور پذیری بیشتر است و استفاده از نوع چهار چرخ آن رایج تر است.

نکات مهم برای خرید لیفتراک

رضایت مشتریان از خرید یک برند خاص از لیفتراک، از جمله عواملی است که پیشنهادهای خرید لیفتراک را بر اساس آن رتبه بندی می نمایند. با در نظر گرفتن آمار جهانی در رابطه با خرید و فروش لیفتراک، خواهیم دید که برند هایی که دارای محبوبیت بالاتری هستند، از میزان فروش بیشتری برخوردار هستند. با خرید لیفتراک مناسب می توان به امور مصرف کنندگان، رفع نیاز آنها و برطرف کردن مشکلات حمل و نقل رسیدگی کرد. هنگام خرید لیفتراک باید موارد مهمی را در نظر گرفت. در این زمینه باید دقت کرد در بازار دستگاه های مختلفی وجود دارند که دارای ظرفیت بارگیری متفاوت و انواع برندهای معتبر جهانی هستند. طراحی لیفتراک خریداری شده باید متناسب با نیاز شما باشد. اگر بهره وری بارگیری خود را افزایش دهید، در هزینه های خود می توانید صرفه جویی زیادی کنید.

از جمله نکات مهم که در هنگام خرید لیفتراک باید به آن ها دقت کرد، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
محبوبیت لیفتراک در میان مشتریان – بررسی میزان فروش یک برند خاص
خدمات متنوع خرید برای مشتریان
گواهینامه ها و استانداردهای تولید لیفتراک
در دسترس بودن خدمات فروش و پس از فروش لیفتراک
موقعیت کارخانه تولید لیفتراک
پشتیبانی از مشتریان
توجه به تاریخچه لیفتراک
قیمت خرید لیفتراک
انواع سوخت
توجه به ظرفیت بارگیری لیفتراک
خدمات تامین قطعات جانبی و سرویس لیفتراک
خدمات گارانتی
ارتفاع بالابری
تایرها
طراحی ارگونومیک

تولیدکنندگان برتر لیفتراک در ایران:

در میان انواع برند جهانی لیفتراک که توسط تولید کنندگان معتبر و معروف تولید می شوند، نام تولیدکنندگان ایرانی لیفتراک، نیز مشاهده می‌ شود.
در شهرهای مختلف ایران، شرکت های تولید کننده لیفتراک وجود دارند که تمام تلاش خود را برای ساخت لیفتراک با کیفیت می کنند. تولید این برندهای لیفتراک ایرانی، بر اساس اصول و استاندارد جهانی صورت می‌گیرد. در ادامه این مقاله به معرفی برخی شرکت ‌های برتر تولید کننده لیفتراک در ایران می پردازیم.

لیفتراک سهند

یکی از شرکت های مشهور ایرانی که در زمینه تولید انواع لیفتراک، یدک کش، ریچتراک و استاکر فعالیت می‌کند، مجتمع لیفتراک سازی سهند می باشد. در این شرکت انواع الحاقیه های لیفتراک نیز تولید می شوند. شرکت لیفتراک سازی سهند در شهرک صنعتی قراملک شهر تبریز واقع شده است.

لیفتراک سپاهان لیفتراک

از دیگر برندهای معروف تولید کننده لیفتراک در ایران، می‌توان شرکت سپاهان لیفتر را نام برد. این مجموعه بزرگ صنعتی در شهرک صنعتی مورچه خورت اصفهان واقع است. لیفتراک های تولید شده توسط این شرکت، دارای ویژگی هایی هستند که با نمونه‌ های خارجی قابل رقابت می باشند. کیفیت این دستگاه ها بسیار بالا بوده و قابلیت حمل بار از ۱ تن تا ۲۳ تن را برخوردار می باشند.

لیفتراک ایران یدک

شرکت لیفتراک ایران یدک، یکی دیگر از فعالان صنعت تجهیزات انبارداری و بالابر است که در شهرک صنعتی چهاردانگه تهران واقع شده است. در این شرکت انواع لیفتراک، پالت تراک، جک پالت و یدکش تولید می شوند. همچنین در این شرکت مطابق با نیاز مشتریان تولید و طراحی لیفتراک و یا انواع بالابر صورت می گیرد.

لیفتراک آریا

در میان برندهای معروف لیفتراک در ایران، می توان به لیفتراک آریا اشاره کرد. این شرکت تولید کننده لیفتراک، در شهر قوچان مشهد واقع شده و در آن انواع لیفتراک، استاکر، یدک کش، جک پالت و پالت تراک طراحی و تولید می شوند. لیفتراک های تولید شده توسط این شرکت، دارای کیفیت بالایی هستند و قابل رقابت با نمونه‌ های خارجی هستند.

لیفتراک آرکا

لیفتراک آرکا یکی دیگر از برندهای معروف در این زمینه محسوب می‌شود. شرکت آرکا انواع لیفتراک دیزلی، دوگانه‌سوز و برقی را در تناژ مختلف تولید می‌کند. امروزه فروش لیفتراک آرکا به دلیل کیفیت بالا همچنین تحریم علیه کشور ما در بازار رونق پیدا کرده است.

تفاوت برندهای خارجی و ایرانی لیفتراک

از عوامل مهمی که سبب می‌شود بین برند خارجی و ایرانی لیفتراک، رقابت به وجود آید، شهرت و قیمت این دستگاه می باشد. مدل های خارجی چون دارای شهرت جهانی برند خود هستند، معمولا از قیمت بالاتری نسبت به مدل های ایرانی برخوردار می باشند. لیفتراک های ایرانی دارای کیفیت های بسیار خوبی هستند. ولی ممکن است این لیفتراک ها در میان مشتریان خود چندان شناخته شده نباشند. از طریق مراجعه به نمایندگی های معتبری که در سراسر کشور وجود دارند، در مورد مقایسه برندهای لیفتراک های ایرانی و خارجی می توان اطلاعات کافی را به دست آورد.

معرفی برندهای خارجی برتر تولید کننده لیفتراک

لیفتراک لینده

لیفتراک لینده یکی از برندهای خارجی معروف است که کارخانه سازنده آن در کشور آلمان می باشد. لیفتراک هایی که توسط این شرکت اروپایی ساخته می شوند، دارای کیفیت بالایی بوده و از نظر ساخت و موتورهای دیزلی که در آن به کار رفته است، دارای قابلیت بالایی بوده و با فروش بسیار خوبی همراه هستند.

شرکت لینده محصولات تولیدی خود را در سه دسته لیفتراک دیزلی، لیفتراک برقی و لیفتراک دوگانه سوز لینده عرضه می کند که هر یک از این لیفتراک ها دارای ویژگی های مخصوص به خود هستند. در ادامه این مقاله به معرفی هریک از این لیفتراک های تولیدی شرکت لینده خواهیم پرداخت.

ویژگی های لیفتراک لینده دیزلی و گازی لینده

این شرکت تولید کننده لیفتراک، تولید و عرضه انواع لیفتراک دوگانه سوز، لیفتراک برقی و لیفتراک دیزلی را انجام می دهد و کدام از لیفتراک های تولید شده توسط این شرکت دارای ویژگی‌ های مخصوص به خود می باشند. لیفتراک های دیزلی و گازی لینده قابلیت تحمل بار از ۱ تن تا ۸ تن را دارند. از جمله کاربردهای این دستگاه می‌توان به بارگیری و تخلیه بار در انبارها، استفاده در کارخانجات خودروسازی و کامیون‌ ها و همچنین جابه جایی صخره های سنگی را مثال زد. موتور این دستگاه چون دیزلی بوده و در آن نیروی محرکه هیدرو استاتیکی وجود دارد، دارای گشتاور بسیار بالا بوده و قابلیت جابجایی کالا را به خوبی دارد.

این دستگاه لیفتراک به علت فضای ساده ای که دارد، کار کردن با آن بسیار راحت بوده و یک صندلی هیدرولیکی برای راحتی اپراتور در آن به کار رفته است. چون در دستگاه لیفتراک دیزلی لینده، سیستم دو پدال به کار رفته است، بنابراین دیگر نیازی به استفاده از پدال ترمز در آن نخواهد بود.

میزان سوخت در این دستگاه به علت داشتن گشتاور بالا و دو موتور بودن آن، پایین می باشد و صدای موتور دیزلی و گازی در آن بسیار کم است. فضای باز دکل لیفتراک لینده به گونه‌ای است که راننده می‌تواند از میان فضای باز دید وسیعی داشته باشد و چون در آن سیستم انتقال قدرت، هیدرواستاتیکی است و در آن کاسه ترمز وجود ندارد، بنابراین دارای استهلاک بسیار کمی می باشد.

لیفتراک لینده برقی

یکی از انواع دستگاه لیفتراک لینده، نوع برقی آن است که دارای مدل های مختلفی می باشد. این دستگاه از نظر توانایی حمل در اوزان مختلفی تولید می شود. با استفاده از لیفتراک برقی لینده امکان حمل بار در فضای بسته و سوله هایی که در ان پاکیزگی دارای اهمیت زیادی است، امکان پذیر می باشد. لیفتراک برقی لینده دارای سه سیستم ترمز می باشد که کارکرد آنها مستقل از یکدیگر است و راننده لیفتراک می‌تواند بدون هیچ لرزشی این سیستم را به خوبی هدایت کند. همچنین این نوع دستگاه لینده دارای محافظ هوشمند است که در زمان برق گرفتگی موجب قطع خودکار جریان برق می شود. در این دستگاه سیستم ترمز مطمئن به کار رفته که دارای میزان صدای بسیار پایین می باشد.

انواع محصولات انبارداری نیسان

محصولات مختلف انبارداری که توسط شرکت نیسان تولید می شوند دارای انواع مختلفی هستند که از آن‌ ها برای انتقال کالا در انبار ها و خطوط تولید و توزیع استفاده می شود. این برند ژاپنی علاوه بر لیفتراک، محصولات مختلف دیگری را نیز تولید می کند. تجهیزات انبارداری تولید شده توسط این شرکت شامل: پالت تراک ها، استاکر های برقی، ریچتراک های الکتریکی و … می باشد.
تولید لیفتراک نیسان استاندراد

سابقه شرکت تولید کننده لیفتراک نیسان، ۵۰ ساله بوده و این شرکت در طراحی و تولید انواع لیفتراک در بازارهای جهانی دارای سابقه درخشان می باشد.‌ شرکت لیفتراک نیسان از جمله زیرمجموعه‌ های نیسان موتور است که در زمینه تولید و طراحی تجهیزات لیفتراک فعالیت می کند. محصولات تولید شده توسط این شرکت به خوبی در بازار جهانی توانسته اند با تولید کننده لیفتراک به رقابت بپردازند.

تولید لیفتراک نیسان، با هدف بالا بردن ایمنی دستگاه هنگام بارگیری و حمل و نقل و کالا صورت گرفته انجام می شود. با استفاده از طراحی دقیق و توجه به اصول ایمنی و دستیابی به استانداردهای فنی، لیفتراک نیسان با کیفیت بالا تولید می شود.

در تولید این دستگاه از فناوری های مدرن و پیشرفته استفاده شده و موتور های لیفتراک نیسان با توجه به سوخت ال پی جی که در آن ها به کار می رود مجاز به کاتالیزورهای قوی برای حذف آلاینده های خروجی از اگزوز هستند. در این دستگاه شرایط بهینه برای سوخت موتور و اجرای سیستم مدیریت مصرف سوخت فراهم شده است. با استفاده از فناوری‌ های پیشرفت که در این دستگاه به کار رفته است، می‌توان میزان انتشار آلاینده را تا میزان زیادی کاهش داد. همچنین راندمان و کارایی باتری این دستگاه بسیار بالا می باشد.

محصولات لیفتراک نیسان

لیفتراک های تولید شده توسط شرکت نیسان، دارای انواع مختلفی هستند که از جمله آنها می‌توان به لیفتراک برقی سه چرخ و چهار چرخ، لیفتراک دیزلی نیسان و لیفتراک های ال پی جی نیسان اشاره کرد. هر کدام از این محصولات دارای ویژگی های عملکردی مختلفی هستند و برای حمل بار در شرایط مشخص استفاده می شوند. لیفتراک برقی نیسان، قابلیت حمل بار در وزن ۱ تن تا ۳ تن را دارد و با استفاده از لیفتراک های گازی و دیزلی نیسان، می ‌توان بارهای ۱ تا ۸ تن را جابه جا کرد. با در نظر گرفتن نیازهای صنعتی که مشتریان دارند، هر یک از این دستگاه ها را برای پروژه های مختلف می توان انتخاب کرد. خرید لیفتراک نیسان، برای انجام پروژه ها بسیار مقرون به صرفه است و موجب تسریع بارگیری و افزایش ایمنی بارگیری خواهد شد.

لیفتراک نیسان گازوئیل سوز

تجهیزات انبارداری تولید شده توسط شرکت نیسان، دارای تنوع زیادی هستند که از جمله تنوع آن می‌توان موتورهای احتراقی را نام برد که با انواع سوخت رایج کار می کنند. لیفتراک های گازسوز نیسان از توان عملیاتی و قدرت بالایی برخوردار بوده و از جمله ایراداتی که دارند، می‌توان به آلایندگی آن ها اشاره کرد. تولید لیفتراک های گازسوز نیسان با ظرفیت ۱ تن تا ۸ تن صورت می گیرد.

لیفتراک نیسان دوگانه سوز

یکی دیگر از محصولات انبارداری شرکت نیسان که با استفاده از سوخت های ترکیبی کار می کند، لیفتراک دوگانه سوز نیسان می باشد. ساختار این دستگاه دوگانه سوز به گونه ای است که می تواند با استفاده از سوخت گاز و بنزین کار کند. تجهیزات دیزلی نیسان ممکن است در برخی مواقع دارای توان موتوری کمتری باشند. اما در فضای بیرونی سالن به خوبی عمل کرده و در مقابل تغییرات جوی دارای سازگاری بالا تری هستند. همچنین در داخل سالن ها نیز آلایندگی آنها کمتر می باشد. این تجهیزات از ۵/۱ تن تا ۸ تن تولید می شوند.

لیفتراک برقی نیسان

یکی از دستگاه های انبارداری نیسان که می‌توان از آن برای فضای بسته استفاده کرد، لیفتراک برقی نیسان می باشد که در مکان های سر بسته هیچگونه آلودگی صوتی و غباری ایجاد نمی کند. با توجه به این موضوع برای صنایع غذایی و صنایع بهداشتی، این دستگاه گزینه بسیار مناسبی به شمار می آید. در این مکان ها تجهیزات برقی و الکترونیکی نیسان بدون هیچ محدودیتی از نظر آلودگی صوتی و یا انتشار آلاینده ها می‌توانند حمل بار را انجام دهند.

لیفتراک زوم لاین

از جمله برندهای خارجی لیفتراک رایج در بازار کشور ما، لیفتراک زوم لاین است. شرکت زوم لاین در زمینه طراحی و تولید ماشین آلات عمرانی مشغول به فعالیت می باشد. این کمپانی نخستین بار در سال ۱۹۹۲ اقدام به تولید ماشین آلات سنگین کرد. لیفتراک های زوم لاین دارای انواع مختلفی هستند که شامل لیفتراک دوگانه سوز، لیفتراک دیزلی و لیفتراک برقی می باشد. با مراجعه به نمایندگی های مجاز فروش محصولات و خدمات می توان انواع مختلف لیفتراک این برند را با قیمت های مناسب خریداری کرد. از انواع لیفتراک زوم لاین که در بازار کشور ما وجود دارد می توان مواردی مانند لیفتراک ZOOMLION دوگانه سوز با سوخت گاز و بنزین ZOOMLION برقی، لیفتراک های دیزل E و R و Z و لیفتراک های دیزل سنگین را نام برد.

در شرکت زوم لاین انواع مختلف ماشین آلات تخصصی با استفاده از ابزار آلات روز دنیا تولید می‌شوند. در این دستگاه با وجود سیستم مهندسی بسیار خوب، خدمات پس از فروش با کیفیتی به مشتریان ارائه می شود. لیفتراک های تولید شده توسط این شرکت به کشورهای مختلف دنیا مانند کشور های آفریقایی، کشورهای استرالیایی، کشور‌های آسیایی و روسیه عرضه می شود.

لیفتراک دیزلی زوم لاین

لیفتراک دیزلی یکی از انواع تولیدات شرکت زوم لاین است که برای کاربرد های مختلف و در اندازه های ۴ تن، ۵ تن و ۷ تن تولید می شود. نسبت به دیگر مدل های لیفتراک زوم لاین، لیفتراک دیزلی از کاربرد بیشتری برخوردار است‌. امکانات این لیفتراک شامل موتور قدرتمند و قوی، فیلتر هوای پیشرفته، سیستم هشدار سوخت، امنیت و راندمان بالا، عدم تولید آلودگی و … است. لیفتراک های دیزلی دارای قیمت بسیار مقرون به صرفه هستند و در صنایع مختلف توانسته اند به محبوبیت بسیار زیادی دست پیدا کنند.

لیفتراک دوگانه سوز زوم لاین

لیفتراک دوگانه‌ سوز زوم لاین یکی از محصولات این شرکت است که در سری های مختلف تولید می شود. برخی از نمونه های آن دارای سیستم هیدرولیک هستند. بنابراین موجب کاهش مصرف سوخت در آن ها می شود. سوخت لیفتراک دوگانه سوز زوم لاین با استفاده از بنزین و گاز تامین می شود. در این نوع لیفتراک امکان تنظیم صندلی بر اساس وزن راننده وجود دارد.

همچنین روی صندلی های کمربند ایمنی به کار رفته است و دارای دو فیلتر هوا می باشد که جلوی ورود گرد و خاک به داخل کامیون را می گیرد. این مدل از لیفتراک زوم لاین دارای ابعاد و وزن کوچکتری است و سقف آن ضد آب می باشد. در بازار کشور ما مدل های مختلف لیفتراک زوم لاین به صورت سه چرخ و چهار چرخ وجود دارد.

لیفتراک برقی زوم لاین

یکی دیگر از انواع معروف لیفتراک زوم لاین، نوع برقی آن است که دارای سایزها و ظرفیت حمل بار مختلف می باشد. لیفتراک های برقی زوم لاین به موتور پرقدرت AC مجهز هستند و موتور این دستگاه دارای راندمان بسیار بالا است. این دستگاه هزینه تعمیرات و نگهداری بسیار مناسبی دارد و موتور این دستگاه دارای سیستم هشدار دهنده است که از بروز خطرات احتمالی که در حین کار با لیفتراک ممکن است برای راننده و بار به وجود آید، جلوگیری می کند.

لیفتراک تویوتا

برند تویوتا یکی از برند های معروف در سراسر دنیا است که دارای ظاهری زیبا و کیفیتی بسیار خوب می باشد. لیفتراک تویوتا به دلیل قدرت بالا و آلایندگی بسیار کمی که دارد، موجب رضایتمندی مشتریان خود هر شرایطی شده است. به گونه‌ای که در هر زمان و مکانی که پروژه با لیفتراک تویوتا انجام شود، نتیجه ای خوشایند خواهد داشت‌.

شرکت تویوتا یکی از تولید کنندگان بزرگ لیفتراک در جهان است. لیفتراک های تولید شده توسط این شرکت با کیفیت بسیار بالایی طراحی و تولید می شوند. از جمله جدیدترین مدل های لیفتراک برقی تویوتا می توان به دستگاه سری ۸ اف اشاره کرد. از لیفتراک برقی تویوتا می‌ توان برای تسهیل در انجام امور در صنایع مختلف استفاده کرد.

تولید تجهیزات انبارداری لیفتراک تویوتا در تناژهای مختلفی با توجه به نیاز خریداران انجام می شود. برای فعالیت و کار در محیط های سالنی و سر پوشیده مانند سردخانه های مواد غذایی، لیفتراک برقی تویوتا دارای کاربرد بسیار زیادی است. چون این دستگاه آلایندگی، غبار و آلودگی صوتی تولید نمی کند، بنابراین به عنوان دوستدار محیط زیست شناخته می شود.

مشخصات لیفتراک برقی تویوتا

لیفتراک برقی تویوتا یکی از انواع رایج لیفتراک تویوتا است که در آن نیروی محرکه موتور با استفاده از یک موتور AC بسیار قدرتمند تامین می شود. این دستگاه دارای یک باتری است که در صورت شارژ کامل می تواند تا ۸ ساعت به خوبی کار کند.

از لیفتراک برقی تویوتا برای مواقعی که سرعت اهمیت زیادی دارد، استفاده می شود. همچنین این دستگاه برای محیط های با فضای بسته دارای کاربرد بسیار زیادی است. در مقایسه با نوع دیزلی، لیفتراک برقی تویوتا دارای صدای کمتری است و در آن میزان تولید آلودگی بسیار پایین می باشد. این دستگاه دارای هزینه سوخت پایین بوده و چون دارای وزن سبکی است، راننده به خوبی می تواند از آن استفاده کند.

لیفتراک برای داخل انبار ها استفاده می شود و نسبت به لیفتراک های دیزلی، چون دارای طول عمر بیشتری هستند،برای انجام هر فعالیتی مثل حرکت دادن بار در سطوح مختلف هم می توان از آن استفاده کرد. این دستگاه با استفاده از یک باتری کار می کند که منبع آن با محیط زیست هماهنگ بوده و باتری آن به عنوان قلب تپنده دستگاه می باشد که باعث تضمین دوام کاری آن شده است.

لیفتراک دیزلی تویوتا

لیفتراک دیزلی تویوتا دارای مقاومت بسیار در حجم بالای کار می باشد. موتورهای دیزلی ۶ سیلندر که در این دستگاه به کار رفته اند، دارای قدرت بسیار زیادی هستند. بنابراین این دستگاه می تواند در حجم زیاد کار به خوبی عمل کند. حجم موتور سیلندر این دستگاه در سری و مدل‌های مختلف متفاوت است. در این نوع لیفتراک تویوتا با استفاده از موتور دیزلی، نیروی محرکه تامین می شود و از جمله قابلیت هایی که دارد، می توان به گشتاور بالای آن اشاره کرد. ‌سرویس بسیار آسان و مصرف کم انرژی از ویژگی های بسیار خوب این دستگاه می باشد.

از دیگر مزایای لیفتراک دیزلی تویوتا می توان به صندلی گردان با ۲۰ درجه چرخش به سوی چپ برای ورود و خروج راننده و برای تعویض اپراتور ۵/۷۱ درجه به سمت راست، دستگیره کمکی متصل به ستون عقب جهت کمک به دید عقب اپراتور، صفحه نمایش چند منظوره لیفتراک تویوتا برای نمایش انواع آمپر مختلف، سیستم فرمان مجهز به سیستم های ایمنی SAS (انتخابی)، OPS اشاره کرد.

لیفتراک دوگانه سوز تویوتا

در لیفتراک های گازی و دو گانه سوز تویوتا، نیروی محرکه موتور دستگاه با استفاده از موتور دوگانه سوز گازی و بنزینی تامین می شود. بنابراین در این دستگاه تولید آلودگی به میزان بسیار کمی است و نسبت به لیفتراک های دیزلی دارای مصرف بهینه ای هستند.

گیربکس لیفتراک دوگانه سوز تویوتا به صورت اتوماتیک است و یک دنده برای جلو و یک دنده برای عقب در آن به کار رفته است. از جمله مزایای این دستگاه می توان به صندلی چرخشی آن، زوایای دید خوب و جای دسته کنار ستون عقب اشاره کرد. این دستگاه به سیستم های ایمنی SAS (انتخابی)، OPS و مجهز به نمایشگر دیجیتال چند منظوره (انتخابی) می باشد.

خدمات تعمیر لیفتراک

در نمایندگی و مراکزی که خدمات تعمیر لیفتراک ارائه می شود، این خدمات شامل کلیه قسمت های دستگاه می باشد. تعمیر دستگاه لیفتراک به دلایل مختلف انجام می شود که از جمله آن می توان به مشکلات موتور لیفتراک اشاره کرد.

اگر موتور لیفتراک دارای مشکلاتی مانند آلودگی محیطی خارج شده از اگزوز باشد یا با صدای زیاد کار کند، در این صورت باید برای تعمیر موتور دستگاه اقدام کرد. همچنین بروز مشکل در دکل و شاخک های لیفتراک موجب می شود که این قسمت تعادل نداشته باشد و در نتیجه ایمنی بارگیری به خطر خواهد افتاد. پس باید برای تعمیر و بازرسی این قسمت اقدام کرد. در مراکزی که تعمیر لیفتراک انجام می شود، خدماتی مانند تعمیر و تعویض ترمزها، اهرم ها و قطعات حساس لیفتراک صورت می گیرد.

لنت ترمز یکی از قسمت های اصلی لیفتراک است که با تایر ها در تماس بوده که اگر دچار استهلاک و ساییدگی شود، موجب به خطر انداختن امنیت بارگیری خواهد شد. در صورت بروز مشکل در این قسمت، باید برای تعمیر سیستم های ترمز و لنت ها به مراکز تعمیر لیفتراک مراجعه کرد.

هزینه تعمیر لیفتراک

معمولا تعمیر لیفتراک به دو صورت انجام می شود، یکی از آنها تعمیر لیفتراک در محل و دیگری مراجعه به مراکز تعمیر می باشد که در هر کدام از این روش ها هزینه تعمیر لیفتراک متفاوت خواهد بود. هزینه تعمیر لیفتراک با در نظر گرفتن نوع برند، مدل و نوع خرابی دستگاه تعیین خواهد شد. لیفتراک هایی که دارای قیمت بالاتری هستند، دارای قطعات گرانتری بوده و در صورت خرابی قطعات آن، باید هزینه بیشتری برای تعمیر پرداخت کرد.

همچنین نوع و میزان خرابی لیفتراک، یکی دیگر از عواملی است که روی هزینه تعمیر آن تاثیر می‌گذارد. در صورتی که لیفتراک از ناحیه ای که تعمیر آن به سختی انجام می‌ شود، دچار خرابی گردد، باید برای تعمیر آن هزینه بالاتری پرداخت کرد. نوع قطعه لیفتراک که باید تعویض شود، یکی دیگر از عوامل موثر بر روی قیمت آن می باشد. چون برخی از قطعات لیفتراک مانند قطعات موتوری دارای قیمت بالاتری بوده و در نتیجه هزینه تعمیر لیفتراک برای آن ها بیشتر می‌ شود.

برخی از کارخانه ها از لیفتراک های متعددی برای انجام امور خود استفاده می‌کند. بنابراین در صورت خرابی این دستگاه ها، باید هزینه زیادی را برای تعمیر آنها پرداخت کنند. برای اینکه هزینه تعمیر لیفتراک به میزان زیادی کاهش پیدا کند، با مراجعه کردن به مراکز تعمیراتی معتبر و همچنین نمایندگی لیفتراک می توان از قطعات با کیفیت برای تعمیر لیفتراک استفاده کرد. همچنین می توان هزینه تعمیر آن را به میزان زیادی کاهش داد.

لیفتراک دست دوم

در برخی مواقع کارخانه ها و شرکت های صنعتی با محدودیت‌های اقتصادی مواجه می‌شوند و این محدودیت‌ ها بر روی نوع لیفتراک خریداری شده تاثیر می گذارد. ممکن است بسیاری از خریداران لیفتراک به دنبال برندهای معتبر لیفتراک باشند، ولی به علت وجود محدودیت‌های اقتصادی، امکان خرید برند مورد نظر برای آن ها وجود نداشته باشد.

در این صورت خرید دستگاه دست دوم لیفتراک بهترین گزینه برای آن ها می باشد. برندهای معتبر لیفتراک دست دوم دارای دوام و طول عمر بیشتری هستند و در مقایسه با برندهای بی کیفیت اما نو، گزینه منحصر به‌ فردتری برای مشتریان می باشند. به جای خرید دستگاه لیفتراک بی کیفیت اما با قیمت ارزان تر می‌توان برندهای معروف و دست دوم لیفتراک را خریداری کرده و از کیفیت آن ها بهره برد.

چون امکان جابه جایی این دستگاه بزرگ با نیروی انسانی وجود ندارد، بنابراین هنگام خرید دستگاه دست دوم لیفتراک، باید نکات مختلفی را در نظر گرفت. پیش از آنکه دستگاه لیفتراک دست دوم را تهیه کنید، باید به این موضوع دقت کرد که کدام مدل از آن متناسب با نیاز کسب و کار شما است. در بازار انواع مختلفی از لیفتراک دست دوم به فروش می رسند که هر یک از این برندها دارای کیفیت ساخت و ساز مختلفی هستند.

عوامل مؤثر روی قیمت لیفتراک

عوامل مختلفی بر روی قیمت لیفتراک تاثیر می گذارند. یکی از این عوامل ظرفیت بالابری لیفتراک می باشد، به گونه‌ای که هرچه ظرفیت آن بالاتر باشد، قیمت دستگاه لیفتراک نیز بیشتر می‌شود. ولی لیفتراک هایی که دارای ظرفیت استاندارد هستند، با قیمت متوسط به فروش می رسند. به هر اندازه که لیفتراک بتواند بار بیشتری را جابه جا کند، هزینه خرید آن نیز بیشتر خواهد بود.

نمایندگی لیفتراک

در صورتی که برای تهیه تجهیزات انبارداری به نمایندگی‌ های فروش مراجعه شود، دستگاه لیفتراک را می توان با قیمت مناسب تهیه کرد. لیفتراک های معتبر خارجی برای اینکه بتوانند با دیگر تولیدکنندگان به رقابت بپردازند، همچنین برای تبدیل کردن مشتریان خود به مشتری دائمی، در زمینه فروش و حمایت از مشتریان اقدام به ایجاد شعبات و نمایندگی های زیادی در سراسر دنیا کرده اند.

در این نمایندگی ها می توان شاهد تنوع و گستردگی محصولات انبارداری لیفتراک بود. همچنین در نمایندگی ها امکان فروش شرایطی و همچنین فروش کوتاه مدت وجود دارد. یکی از مزایایی که خرید لیفتراک از نمایندگی دارد این است که از سوی نمایندگی ها اصالت دستگاه به خوبی تضمین می‌ شود. لیفتراک های عرضه شده از سوی نمایندگی های لیفتراک، دارای خدمات پشتیبانی فنی و علمی وسیعی هستند.

 

سرویس لیفتراک

از آن جایی که کار با لیفتراک قسمت جدایی‌ناپذیر از عملیات تجاری شرکت ها و صنایع مختلف می باشد، پس باید در رابطه با سرویس کامل این دستگاه باید اطمینان کامل را به دست آورد. پس از گذشت مدتی و استفاده از دستگاه لیفتراک، این دستگاه دچار استهلاک و سایش خواهد شد. پس تعمیر، نگهداری و سرویس منظم از آن موجب می‌شود تا بتوان از این دستگاه و عملکرد آن حداکثر بهره‌وری را داشت. تعمیر و سرویس لیفتراک به دلایل مختلفی صورت می‌گیرد که برخی از مهمترین آن ها عبارتند از :

جلوگیری از بروز تصادف لیفتراک

هر ساله شاهد گزارشات زیادی مبنی بر تصادف دستگاه لیفتراک هستیم. بعضی از نقص هایی که در این دستگاه وجود دارد، موجب بروز تصادف در آن خواهد شد. اگر لیفتراک دارای سروریس دهی منظم باشد، از بروز حوادث در آن جلوگیری خواهد شد. با استفاده از سرویس لیفتراک و خدمات منظمی که در سرویس دهی آن انجام می شود، ایرادات دستگاه شناسایی شده و می ‌توان برای تعمیر آنها اقدام کرد. در نتیجه این موضوع کمک می‌کند تا جلوی حوادث ناشی از لیفتراب های معیوب گرفته شود.

افزایش بهره وری کسب و کار

لیفتراک هایی که پیوست با مشکل روبرو می شوند، بهره وری کار را پایین آورده و برای کسب و کار مربوطه هزینه ایجاد می‌کنند. در اما صورتی که لیفتراک ها به طور منظم سرویس ‌دهی شوند، دارای عملکرد مطلوبی بوده و بهره‌وری کار را بالا می برند.

مدیریت بودجه

در صورتی که در یک دستگاه لیفتراک نقص فنی به وجود آید، هزینه‌ های غیر منتظره برای کسب و کار مربوطه ایجاد خواهد شد. ولی با استفاده از سرویس دهی منظم لیفتراک، می توان نسبت به هزینه های تعمیراتی، دید بهتری داشت. بنابراین نیازی نیست که برای تعمیرات دستگاه هزینه های اضافی پرداخت کرد.

افزایش طول عمر لیفتراک

با استفاده از سرویس دهی معمولی لیفتراک می‌توان خیلی سریع ایرادات این دستگاه را شناسایی کرده و قبل از بروز هرگونه مشکل بزرگ و مخرب، مکانیک می تواند مشکلات دستگاه را برطرف کند‌. بنابراین دستگاه لیفتراک می تواند مدت زمان بیشتری به فعالیت بپردازد. به گونه ای که اگر تعمیر منظم این دستگاه انجام شود، بهروری و طول عمر آن نیز بیشتر خواهد شد.

4 دیدگاه برای “لیفتراک چیست؟

  1. مهسا شکیبا میگوید:

    سلام، ممنون از مقاله خوب و کاملتون، من یه مشاوره خرید نیاز داشتم ممنون میشم پاسخ بدید.
    ما برای کارخونه تازه تاسیسمون به ۸تا لیفتراک نیاز داریم، و من اخیرا یک رپورتاژ توی مجله اقتصاد ژورنال خوندم که میگفت برای خرید لیفتراک حتما باید از فروشنده بخواهید به شما فرصت تست بده، چون تعداد لیفتراک های خراب و مرجوعی خیلی خیلی زیاد شده، خواستم ببینم شما این موضوع رو تائید میکنید؟ آیا فروشنده ها همگی فرصت تست به ما میدن؟؟

    • دینو لیفتراک میگوید:

      سلام و عرض ادب خدمت شما. برای اطلاع کامل و دقیق از این موضوع با شماره ۰۹۱۲۷۸۹۸۲۵۳ تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.

    • دینو لیفتراک میگوید:

      سلام خدمت شما
      شرکت دینو لیفتراک، انواع لیفتراک‌ها در برندها و تناژهای مختلف را موجود دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۰۹۱۲۷۸۹۸۲۵۳ تماس داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست های مرتبط

پاسخگوی شما هستیم 9 الی 21